Hovudside

Hva er den hvite ting på Citrus trær?

by Walther

Hva er den hvite ting på Citrus trær?

Ikke bare gjøre sitrustrær (Citrus spp.) Gi dekorative og velsmakende frukter, trærne er kjekk landskaps fag. Slekten er hardfør i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 9 til 11, og det er mange sitrus arter og et stort antall sortar. Sitrustrær kan havnen en rekke skadedyr og sykdommer, med noen få ha merkbar hvit farge. Den iøynefallende farger kan bidra til å observere og overvåke dem.

Bomulls Pute Scale


Det er vanligvis lett å få øye på bomullspute skalaer. Disse insektene skiller ut en iøynefallende, tung belegg av hvite voksaktig filamenter over hele kroppen. Hunner produserer riflet eggsekker ca 1/2 tommers lange som er mer fremtredende enn insekter selv. Som de beiter på saft, insekter produserer store mengder av klebrig honningdugg som tiltrekker seg maur og på som en svart mold vokser. Se etter dem på sitrus stammer, kvister, blader, grener og trestammer. University of California Integrated Pest Management spesialister anbefaler å unngå insektmiddel bruk og tillate naturlige biologiske plantevernmidler for å fungere. Den vedalia bille og den parasittiske Cryptochaetum fly fungerer godt til å kontrollere bomullspute skala i California, og de er allerede til stede i miljøet. Fordi maur bære vekten til uinfiserte planter, kontrollere maur hjelper med skala kontroll.

Mealybugs


Relatert til bomullspute skala, mealybugs er mindre og voksaktig belegg mindre imponerende. Voksne er 1.8 til 1.4 cm lang. Den rosa kroppen av sitrus mealybug viser gjennom den melete hvit voks dekker. Finn dem på blader, kvister og frukt. Disse sap forer også skiller ut honningdugg. Naturlige predatorer som lacewing larver, syrphid fly larver og dame biller hjelpe kontroll mealybugs, i tillegg til en introdusert bille kalt mealybug destroyer. Som med bomullspute skala, til kontroll maur hjelpe kontroll mealybugs.

Whiteflies


Hvis du rister en sitrus gren og mange små hvite insekter flyr fra bladene, er sitrus befengt med whiteflies. Sjekk undersiden av bladene for å se den lille puppe og mindre umodne nymphal stadier av whiteflies. Woolly whitefly nymfer og pupper har rikelig hvite voks krøller. Selv whiteflies mate på treet sap, er hoved skader sitrus fra de rike Honeydew nymfene skille ut og mugg som vokser på det. Store whitefly infestations kan frakk trær med honningdugg og mugg og kan snu hele treet svart. Naturlige predatorer av whiteflies vanligvis kontrollere dem, og maur kontroll hjelper også. I Florida, flere arter av sopp angripe whiteflies. Kalt vennlige sopp, kan de effektivt kontrollere mellus under regnvær. Den fargerike oransje, gul eller brun sopp angrep mellus puppe.

Sopp


Noen ganger vil du se en hvitaktig, rund flekk start å vokse på utsiden av en sitrusfrukt. Som det vokser, blir sentrum grønnaktig, omgitt av en bred hvit band av ny soppvekst. Kalt grønn mugg, begynner det i et skadet område og sprer seg. Soppen vokser også på falne sitrusfrukter. Plukke eller samle og kast noen sitrus med mugg på den. Denne sopp er til stede gjennom sitrus voksende områder av verden. Kontrollere det ved gode sanitærforhold og ved å forhindre skade på sitrusfrukter.