Hovudside

Slik beskytter en garasjeportåpner mot Lyn

by Walther

Lightening stormer kan utgjøre mye av fare for utendørs apparater og elektronikk. Heldigvis finnes det metoder for å beskytte dem. Spesifikt, det er skritt du kan ta for å beskytte din garasjeport mot lynnedslag.

Bruksanvisning


•  Installer en lynavleder. Dette vil bidra til å beskytte hjemmet ditt ved å tiltrekke lynet, forårsaker den til å slå stangen i stedet for ditt hus eller garasje. Noen mennesker feilaktig tror at en stang tiltrekker seg ekstra lyn, men dette er ikke sant. Den omdirigerer bare lyn som kommer til å slå uansett hva som er i området, slik at den treffer stanga i stedet for nærliggende strukturer, bidrar til å unngå påfølgende katastrofer som en husbrann.

•  Vurdere å installere en takantenne i tillegg til et lyn stang. Taket antenner er definitivt ikke ment å være lynavledere, men selvsagt fungerer som ett. Dette er fordi de er laget av metall og er på toppen av ditt hjem. Sørg for at disse er jordet for å unngå direkte lynnedslag. Dette tillegget vil fungere som ekstra beskyttelse.

•  Beskytt din elektroniske garasjeportåpner med en kraft overspenningsvern kit. En overspenningsvern eller beskytter virker ved å overvåke spenningen det gjør det mulig å passere gjennom systemet. Hvis overspenning eller pigger, den overspenningsvern eller beskytter omdirigeringer overflødig strøm til uttaket er jordledningen.

Tips og advarsler


  • Lynavledere ikke stoppe overspenning som følge av lynnedslag.