Hovudside

Hva er alle typer kjemikalier for en over bakken basseng?

by Walther

Hva er alle typer kjemikalier for en over bakken basseng?

Ulike typer kjemikalier brukes til å holde over bakken svømmebassenget vann fri for bakterier, alger vekst og andre forurensninger som utgjør en helserisiko for svømmere. Disse kjemikaliene hjelpe til å redusere fritidsvann sykdommer som spres fra svelge og andre former for kontakt med forurenset vann. I tillegg til desinfiserende vann for svømmere, visse kjemikalier arbeide for å hindre andre fra å bryte ned, fjerne uorganiske miljøgifter og eliminere forurensning når de begynner å vokse.

Sanitizers


For å opprettholde en riktig desinfisert bassenget, må desinfiserende kjemikalier være til stede i vannet til enhver tid. Disse desinfiserende kjemikalier er ofte tilgjengelige som en blanding av forskjellige stoffer, med klor som hovedkomponent. Klor eliminerer bakterier og alger fra vannet, men; klor vil ikke fjerne avfall som svette, hud olje, sjampo, såpe og andre slike forurensninger fra bassenget. En annen vanlig type rensemiddel er brom; men fordi dette kjemikaliet effektivitet er raskt redusert når de utsettes for sollys, det er ikke anbefalt for bruk i over bakken bassenger.

Oksydanter


Oksyderende kjemikalier blir brukt til å fjerne de forurensninger som er upåvirket av klor. En oksidant vil kjemisk bryte ned en forurensning, slik desinfiserende midler for å fjerne de gjenværende organismer. I de fleste tilfeller er oksiderende kjemikalier som følger med sanitizer produkter.

Algaecide


Når det brukes riktig, vil mange desinfiserende kjemikalier hindre algevekst i bassengvannet. Men over bakken bassenger er utsatt for alger forurensning fra rusk båret av vind, regn og løv. Under de rette omstendigheter - for eksempel mengden av sollys, temperatur og klor nivåer som finnes i vannet - alger kan begynne å vokse raskt. Når algevekst begynner, er en algaecide nødvendig å fjerne den fra bunnen og sidene av et basseng. Algaecide kjemikalier som kalles hemmere forhindre alle typer vekst ved å arbeide sammen med klor for å fjerne alger.

Oppklarende Agenter


Disse kjemikaliene, også kalt clarifiers, hjelp i å holde bassengvannet klart. I mange tilfeller små avfallspartikler som kontinuerlig passerer gjennom filteret uten å bli fjernet føre til at vannet skal vises klart. En klare kjemiske vil føre til at denne lille materiale for å holde sammen og danner større partikler som vil bli fanget opp av bassenget filteret. Klaringsanlegg anvendes vanligvis i bassenger med et sandfiltersystem.

Stabilisatorer


Stabilisator kjemikalier, også kjent som balsam, består av cyanursyre. Denne syren er inkludert i små mengder med klor sanitizers, men; ekstra cyanursyre er nødvendig med over bakken bassenger å beskytte klor fra å bli brutt ned av sollys. Stabilisator er også nødvendig når en ny fylling av et basseng etter å ha blitt tømt siden friskt vann vil inneholde kun spormengder av cyanursyre.