Hovudside

Krav til Faste Stiger

by Walther

Krav til Faste Stiger

Den amerikanske Ladder Institute definerer en fast stige som en som ikke er selvbærende, nonadjustable og permanent festet til en struktur. Et eksempel ville være en stige festet til en stor vannbeholder som gir tilgang til tankens åpning. The Occupational Health and Safety Administration (OSHA), en avdeling av US Department of Labor, publiserer forskrift om utforming, vedlikehold og bruk av faste stiger. Etterlevelse av denne forskrift hindrer ulykker.

Last


Faste stiger må bære en enkelt punktlast på minst 200 kg. Hvis en stige er beregnet til å bære mer enn en 200-lb. belastning på et tidspunkt, må dette være priset inn i designen. Ved utformingen av rails og festene, må du legge til vekten av stigen og alle tilkoblede tilbehøret, som bur og landinger, til denne minimumsvekt kravet. De festeanordninger må tåle hele tilsiktede belastning dersom den blir konsentrert for å gi maksimal belastning på festene.

Sprosser og Rails


Sprosser på metalltrapper må ha en diameter på minst 3/4 inches, og på tre stiger, 1 1/8 inches. Avstanden skal være ensartet og kan ikke overstige 12 inches. Trinnene må være utformet slik at foten ikke kan gli av enden. Siden skinnene må gi en tilstrekkelig gripeflate uten skarpe kanter, fliser eller grader. Hvis metallet er spleiset for å danne skinnene, må skjøten være en jevn overgang uten skarpe kanter. Hvis ulike metaller brukes i skjøten, må du ta skritt for å hindre korrosjon fra elektrolytisk handling.

Installasjon


Du må installere en fast stige i en vinkel mellom 60 og 90 grader, selv om den foret vinkelen er mellom 75 og 90 grader. Du må gi en klaring på minst 30-36 inches på klatre side av en stige og en klaring på minst 7 inches mellom baksiden av stigen til noen permanent overflate med mindre det er en uunngåelig gjenstand, som en bjelke i veien. Den klaring på hver side må være 15 inches. Du må male metall stiger for å hindre korrosjon, og behandle tre stiger med et konserveringsmiddel hvis veden er i forhold der forfallet kan oppstå.

Merder og plattformer


Stiger mellom 20 og 30 fot lang må ha et bur, som må begynne 7 til 8 meter fra bunnen, forlenge 42 inches over toppen landing og må være 27 inches bred og har vertikale barer fordelt ikke mindre enn 40 grader fra hverandre. Stiger lengre enn 20 meter må også ha landingsplattformer. Hvis det ikke er buret må plattformene en avstand på 20 meter fra hverandre; men når der er et bur, kan plattformene være 30 meter fra hverandre. Plattformer må ha en minimum bredde på 24 inches og en minimum lengde på 30 inches.