Hovudside

Hvordan å lese en Radon Detector

by Walther

Radon er en luktfri, smakløs og usynlig gass som vanligvis finnes i kjellere eller områder i et hjem som er under bakken. Radon er også nr 1 årsaken til lungekreft i røykere i USA, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Meter vanligvis varierer i pris fra $ 20 til $ 150, avhengig av hvilken type test som blir gjort. Trekull testene er billigste og vanligvis tar 48 til 96 timer for å teste luften. Men digitale kits, som krever en elektrisk kilde, er dyrere, men gir en lesning nesten umiddelbart.

Bruksanvisning


•  Kjøp en test kit, enten kull-basert eller digitalt, fra en lokal jernvarehandel. Den digitale skjermen kan stå plugget i å jevnlig overvåke luften for radon, noe som kan øke over tid i et område.

•  Klargjør området for testing. Alle vinduer og dører skal ha vært stengt i minst 24 timer før testing.

Beholderen som følger med trekull kit eller digital skjerm bør plasseres to meter over gulvet, en fot bort fra alle yttervegger, 4 inches bort fra eventuelle andre objekter i rommet og minst 3 meter fra noen vinduer, dører eller andre åpninger. Også, ikke plassere beholderen i et skap eller boks. Beholderen skal utsettes for luft som blir pustet av alle beboerne i hjemmet.

•  Ikke flytt test beholderen eller digital leseren mens testen blir gjennomført. En digital leseren kan leses etter ca 90 sekunder.

•  Les resultatene. I et kull test, blir beholderne vanligvis sendt til et laboratorium. Du må lukke nøye beholderen og deretter plassere den i posen at det fulgte med. Følg deretter instruksjon for frakt. Resultatene er vanligvis tilgjengelig i løpet av 48 timer etter at testanlegget mottar beholderen. Resultatene er vanligvis sendt eller sendes via e-post i noen tilfeller. Du kan også ringe laboratoriet selskapet å hente dine resultater.

På en digital leser, vil den radon avlesning være mellom 0,1 til 999,9 picocuries pr liter, eller pCi / l. Noen leser over 4,0 pCi / L regnes som farlig, og en alarm vil typisk lyd på leseren.