Hovudside

Min Fig Tree Is Not Blooming

by Walther

Min Fig Tree Is Not Blooming

Fikentreet er en høy, maleriske tre som vokser opp til 50 meter høy. Sine sterke, vridde grener spre enda bredere enn treet er høy. Den enorme, flikete fikenblad lage en baldakin så tykk i sommer at den blokkerer noen vekst under treet. Tiny fiken blomster blomstre ut av syne og krever spesielle insekter til å befrukte dem.

Identifikasjon


Den felles fikentre, Ficus carica, som begynte sitt liv i Vest-Asia før den spredte seg til Middelhavet. Arten fortsatt foretrekker klima Middelhavet, varme og tørre. Fig bladene er lyse grønt og opp til en fot i lengde. Frukten av treet er faktisk en synconium. Fiken blomster klynge inne de grønne frukter. De kan ikke ses fra utsiden. Moden fiken har en tøff skall med geleaktig kjøtt og frø inni.

Felles Fig Pollinering


Fiken artene varierer i pollinering krav. Alle fikentrær har små blomstrer inni frukten. De små blomster av fiken er ute av syne, gruppert inne i grønn frukt, teknisk sett en synconium, en kjøttfull, hul beholder 1 til 4 inches lang med et lite hull på toppen. Liten blomster massen på innsiden av veggen. Pollinerende insekter inn i synconium gjennom åpningen for å få tilgang blomstene. Felles fikentrær blomster er helt kvinnelig og ikke krever pollinering å produsere frukt.

Andre Fig Pollinering


Ytterligere tre typer av fikentrær er viktige for kommersiell fig produksjon. Merkelig, caprifig trær - som ikke produserer spiselige fiken - er det viktigste. Caprifigs har både mannlige og kvinnelige blomster gjemt ute av syne inne i synconium. En liten veps, Blastophaga grossorum, befrukter de caprifig blomster, få tilgang gjennom en apex. Vepsen transporterer caprifig pollen til blomster av andre fikentrær. Både Smyrna og San Pedro fikentrær - både store fiken produsenter - krever krysspollinering av caprifigs til frukt.

Fig Reproduksjon


Fikentreet vanligvis produserer to avlinger: den breba avling på våren og hoved avling i høst. Fiken må modnes på treet og ikke lagre godt. Frukten er saftig og søt når modne og ofte sprekker når du er klar til å spise. Fiken produserer opptil 1600 spiselige frø per frukt. Gitt tid og riktige vekstforhold, kan hvert frø produsere en annen fikentreet, med sine egne skjulte blomster.