Hovudside

Ved å plante grønnsaker i Sør-Georgia

by Walther

Ved å plante grønnsaker i Sør-Georgia

Sør Georgia faller innenfor det amerikanske Department of Agriculture Plant hardførhet Zone 8. Med milde vintre og lange, varme somre, kan gartnere dra full nytte av en lang vekstsesong med en rekke grønnsaker.

Tidsramme


Fordi de milde vintrene går fort, kan grønnsaker som kål, gulrøtter, grønne erter, neper, spinat, reddiker, irske poteter, asparges, salat og sennep plantes så tidlig som 15. januar Rødbeter og brokkoli kan følge en måned senere, og blomkål kan plantes rundt mars 1. I slutten av mars, kan vannmelon, tomater, cantaloupe og mais gå i bakken. I april, anlegg squash, paprika, aubergine, agurk, okra, og lima og pole bønner.

Potensiell


Planting første avling tidlig nok kan det være mer enn nok tid til å plante en ny avling for et fall innhøsting. Tomater kan plantes i begynnelsen av juni og bønner i midten av juli. I begynnelsen av august, anlegg squash, irske poteter, grønnkål, grønne grønnsaker, blomkål, rødbeter og brokkoli. I løpet av den siste uken i august, plante gulrøtter, agurker og sennep. Gjennom september plante reddiker, spinat og salat; løk og asparges kan plantes i november.

Geografi


De sørligste områder av Georgia sitte i varmere delen av sone 8, kalt 8b. I dette området, som inkluderer byer som Savannah og Valdosta, kan plante datoer flyttes to uker tidligere på våren og to uker senere i sommer.