Hovudside

Om Magnolia Blomster

by Walther

Om Magnolia Blomster

Noen trær er like vakker i blomst som magnolia. Native til Nord-Amerika og Orienten, er blomstene ettertraktet ikke bare for sin form og farge, men også for sin duft. Magnolia er den offisielle blomsten av Mississippi og Louisiana, samt Nord-Korea. Blomstene inneholder ingen nektar, men har massevis av pollen og bestøves ikke av bier, men etter biller, som avhenger av proteinrikt pollen for mat.

Southern Magnolias


De eviggrønne sørlige magnolia (Magnolia grandiflora), eller bull bay, er spesiell i hele det sørlige USA. Kremet-hvite blomster er sterkt duftende og kan nå 12 inches i diameter. Blomstene første vises i slutten av våren og fortsetter gjennom hele sommeren. Kronbladene er tykke og betydelig og er ofte inkludert i brudebuketter. Blomstene blir fulgt av store frø pods som brukes ofte for juledekorasjoner.

Tallerken Magnolias


Tallerken magnolia (M. x soulangiana) er små, løvfellende prøven trær som er sett lenger nord enn de sørlige magnolia. Blomstene vises før bladene tidlig på våren og er noen ganger brunet av sen frost. De har en tilsvarende kopp eller beger form som den sørlige magnolia, men er mindre og mer delikat. Kronbladene er tynnere og er ofte rosa på utsiden og hvitt på innsiden.

Stjerne Magnolias


Stjerne magnolia (M. stellata) er små, løvfellende busker eller trær med hvite, frilly blomster på senvinteren eller tidlig vår. De er vanligvis de første magnolia å blomstre i USA De 3- til 4-tommers blomster er delikat og blir ofte ødelagt av sen frost. De er fantastisk duftende.

Gule Magnolias


For de siste tiårene, har horticulturists forsøkt å avle gule blomstret magnolia, hovedsakelig gjennom krysser mellom de amerikanske agurk magnolia (M. acuminata) og den kinesiske Yulan magnolia (M. denudata). To varianter som er anbefalt av USAs nasjonale arboretum er "Butterflies" og "Gold Finch."

Sikrer Magnolia Blomster


West Virginia Extension Service anbefaler å bevare magnolia blomster i boraks. Foreta en blanding av boraks og en halv halvparten hvitt maismel, deretter spredt omtrent en tomme i bunnen av en boks. Bygge små hauger å støtte blomstene, deretter plassere den blomstrer opp-ned på haugene. Forsiktig sile boraks blandingen rundt blomstene inntil de blir dekket (stilkene ikke trenger å være dekket). Sjekk fremgang en gang i uken. Fjern blomstene når den er tørr og bruke en myk pensel for å fjerne alle spor av tørkeblandingen.

Magnolias i andre kulturer


Magnolia blomster er en tradisjonell orientalsk symbol på renhet. Den Naturmedisin Digest bemerker at magnolia bark og blomster har lenge vært brukt i tradisjonell kinesisk medisin for å behandle nese forhold og for å gjøre en hud salve. Ikke prøv å behandle deg selv, men som inntak av blomstene kan forårsake hodepine og depresjoner.