Hovudside

Hva er på toppen av Corn planter?

by Walther

Kornet dusk, som ligger på toppen av kornet anlegget, er faktisk en mannlig blomst. Pollen fra mais dusk befrukter korn silke, den kvinnelige blomst, som ligger på den nye mais øret. Den bestøves silke gir kjernene som danner på øret som frøene av mais. Dusken er en unik metode for planteproduksjon og har en rekke interessante funksjoner.

Dusk Formation


De dusk former på toppen av kornet anlegget om tre dager før dannelsen av ørene med silke. Duskene kan festes og fjernes for å hindre at maishøsten fra naturlig pollinerende. I dette tilfelle duskene fra andre varianter av korn er brakt til den voksende ører og silke og ristet for å produsere en kontrollert kryssbestøving av to arter av mais.

Pollen Slipp


Pollen utgivelsen starter etter dusken framgår fullt fra mais stilken og fortsetter i ca åtte dager. Peak pollen produksjon skjer på om den tredje dagen med mest pollen utgytt under mid-morgentimene. Pollen er ikke frigjøres under regnvær eller hvis værforholdene er svært tørr.

Deling Pollen


Gjennomsnittlig dusk produserer så mye som 5 millioner pollenkorn. Hvert øre av korn har ca 1000 silke venter for pollinering. Pollen er flyttet innenfor maisåker etter vindstrømmer. Ohio State University forskning anslår om lag 97 prosent av pollen som befrukter kimen til noe mais anlegget kommer fra andre kornplanter innen feltet.

Timing


Pollen forblir levedyktig for mindre enn 24 timer. I løpet av denne tiden det må falle fra dusken, komme i kontakt med mais silke og gå inn i kjernen område av øret. Under gode forhold, ingen regn påvirke pollen, er hver og en av de tusen kjerner av øret øves med fem dager.