Hovudside

Hvor mange planter er det in the Rain Forest?

by Walther

Hvor mange planter er det in the Rain Forest?

Regnskoger båtplass mer liv enn noen annen type økosystem på jorden. De er preget av minst 80 inches av årlig nedbør, en gjensidig avhengig økosystem og biologisk mangfold. Regnskog, sto for om lag seks prosent av jorden, huser mer enn 50 prosent av alle levende organismer. Faktisk er antall planter og dyr så enorm ingen vitenskapelige taksonomi regnskap for alle de varierende arter.

The Rain Forest Canopy


Ett særtrekk ved en regnskog er måten planter er organisert i Strati, eller lag. Disse lagene produsere et miljø der svært lite plantelivet faktisk vokser på skogbunnen fordi livgivende sollyset er blokkert av den øvre baldakin. Emergent lag, nå i overkant av 200 meter, er hvor de høyeste trærne, for det meste evergreens, peak. Hoved baldakin, mellom 75 og 100 meter, er der flertallet av tretoppene varierer i regnskogen. Denne kalesjen er tett med vegetasjon blokkerer mye sollys fra noen gang å nå de lavere kalesjer. Den laveste baldakin, referert til som story, utgjøres hovedsakelig av busker og ungtrær.

Hvor Mange?


På grunn av størrelsen og ugjennomtrengelighet av regnskog, kan ingen fullstendig oversikt tas av alle plantelivet. De fleste anslag viser at antall plantearter i regnskogen på rundt 250.000. Innen noen få dekar er det mulig å finne mer enn 750 treet og 1500 blomstrende plantearter. Det er ca 3000 frukt produsere plantearter. Hundrevis av reseptbelagte og urte medisiner er produsert, eller er avledet fra regnskog planter.

Typer planter


Planter har blitt diversifisert i regnskogen gjennom evolusjon, finne nisjer i økosystemet som forklarer hvorfor så mange plantearter finnes. Noen vanlige typer planter inkluderer epiphytes (antenne planter), Strangler fiken, orkideer, bromeliads, lianer (vinstokker) og kjøttetende planter. Artene varierer fra kontinent til kontinent og selv fra regnskog til regnskog.

Beskytte Rainforest


Regnskog må beskyttes for den fortsatte opprettholdelse av livet. Regnskoger stabilisere klodens klima, gi en kilde for medisiner, havnen mer enn 50 prosent av jordens flora og fauna, og er hjem for mange urfolk. Logging har forårsaket enorme mengder avskoging rundt om i verden, estimater plassere regnskog tap på 1 ½ hektar per sekund. Nasjoner har begynt å beskytte disse viktige økosystemer ved å etablere nasjonalparker og begrenset logging leieavtaler. Hverdagslige forbrukere kan bidra ved å bruke resirkulerte papirprodukter, donere til veldedige organisasjoner bidrar til å redde regnskogen, og snakker ut om deres betydning.