Hovudside

Hvordan et Bolt Extractor Works

by Walther

Når hodet av en bolt bryter av, fjerne den gjenværende gjengede delen av bolten fra hullet kan virke ganske håpløst. Men det viser seg at det er et verktøy utviklet spesielt for dette formålet. Mens ikke ett hundre prosent effektiv, kan en bolt extractor være overraskende effektiv.

Bolten vifte er --- på en måte --- en bolt eller skrue selv. En stor forskjell er at en avtrekks funksjoner reversere tråder. Med andre ord, ekstraktoren s tråder spiral i en retning motsatt de av vanlige skruer eller bolter. Dessuten er gjengene konfigurert annerledes. Snarere enn å være anordnet relativt nær hverandre langs akselen, er ekstraktoren er trådene arrangert i en mer åpen spiral.

Ved hjelp av bolten ekstraktoren er en ganske enkel fremgangsmåte. Først må man bore et hull i toppen av den brukne bolt. Dette hullet må være dimensjonert for bolten vifte. (Avsug er tilgjengelig i en rekke størrelser og noen merker kommer i sett.) Ofte er anbefalinger for størrelsen på borekronen som er angitt på vifte selv eller på kjøkkenvifte emballasje eller tilfelle.

Etter at du bore hull, passer du et håndtak på toppen av bolten vifte aksel, danner en T som hjelper deg å få et godt grep og noen innflytelse mens du slår den vifte for hånd. Deretter setter du den gjengede tuppen av kjøkkenvifte i den nylig boret hull. Mens søknad nedadgående kraft, slår du den vifte mot klokken, noe som fører til de spesielle omvendt gjengene på avtrekks å bite i de indre veggene i hullet. Ekstraktoren er trådene fortsetter å bite og møte mer og mer motstand inntil de i det vesentlige låse inn i det indre av hullet.

Etter uttrekking av bolten er trådene er låst inn i hullet, nedover, mot urviseren kraft på ekstraktoren slutt blir den brukne bolt. Det tar ofte mer enn ett forsøk, og det kan være nødvendig å re-bore hullet i brukne bolt. Til slutt, hvis det gjøres riktig, er det vanligvis mulig å fjerne den ødelagte bolten.