Hovudside

Er det greit å bygge en Strawberry Bed Ut av jernbane bånd?

by Walther

Er det greit å bygge en Strawberry Bed Ut av jernbane bånd?

Selv hevet senger bygget fra tre jernbane bånd kan bli foret med tette stoffer som plast, er det best å ikke bruke dem for edibles eller prydplanter. Planter kan absorbere giftige komponenter i kreosot, som er en fet petrokjemisk konserveringsmiddel i tømmer. Kreosot kan også inhaleres og absorberes gjennom huden. Barn er spesielt sårbare for miljøgifter i denne klebrig stoff.

Kreosot


Kreosot forekommer naturlig i harpiksen av kreosot busken. Det er også produsert gjennom høytrykksbehandling av kull og trelast, slik som Bøkeskogen. Kull-tjære kreosot er det slag som hovedsakelig brukes i USA som et konserveringsmiddel for materialer, inkludert tre jernbane bånd. Det er mørkt, gooey materiale som oser fra nye jernbane bånd og bunnen av telefon avstemninger på varme dager. Polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH), for eksempel naftalen - den kjemiske som gir møllkuler sin sterke lukt og insektdrepende eiendom - er de viktigste giftstoffer i kull-tjære kreosot. US Environmental Protection Agency har identifisert PAC som å være kreftfremkallende. I 2008, det forbudt bolig bruk av kreosot.

Giftighet og barn


US Environmental Protection Agency administrerer mange Superfund nettsteder for utbedring av kreosot i jord og grunnvann ved tidligere produksjonsanlegg over hele landet. I en rapport om en Missouri anlegget ikke er på listen 2005, US Department of Health and Human Services funnet betydelig luft og jord forurensning av naftalen og andre PAC. Det bemerkes at barn får mer eksponering til luft og jord forurensninger enn voksne på grunn av "hyppig hånd-til-munn kontakt."

Jordbær og Kreosot


Jordbær er en av fruktene mest populære med barn og dukker ofte opp i skole matbokser. Når du spiller i nærheten av en seng av modne jordbær, blir barna ofte fristet til å plukke og spise dem. Kreosot giftstoffer i jord kan bli absorbert av jordbær røtter. Barn er sårbare for å absorbere giftstoffer gjennom huden og tarmsystemet når de berører jord i jernbane-tie senger og spiser frukt dyrket der.

Jernbane-Tie Innbyttere


Selv om dyrere enn jernbane bånd, råtebestandige lumbers som seder og redwood er sunnere valg for å konstruere hevet senger. Colorado State University påpeker at rimeligere, kobber-behandlet trelast er også trygt for hage bokser som inneholder edibles. Betong blokker, murstein og stein finnes andre løsninger. Den ultimate, billig løsning er å opprette en hevet seng uten vegger. Dette krever mounding godt forberedt jord og mulching det med gress, løv eller annet organisk materiale for å redusere erosjon, sier universitetet.