Hovudside

Rengjøring Tips for murte peiser og Hearths

by Walther

Rengjøring Tips for murte peiser og Hearths

Hvilken som helst overflate gjentatte ganger utsatt for røyk og sot må rengjøres regelmessig for å opprettholde utseendet. Enten du brenne en brann i din murstein peis ofte eller bare under kaldt vær, vil rengjøring murstein peis og ildsted regelmessig ikke bare bidra til å holde det rent, men vil også kutte ned på peis-relaterte lukt i hjemmet ditt. Redusere bruken av kjemikalier og spare penger ved hjelp forsyninger lett tilgjengelig i hjemmet for å holde din peis og ildsted rent.

Bruksanvisning


•  Lay plastduker over gulvet og noen nærliggende møbler for å hindre smuss eller renseløsninger fra overføring på disse flatene.

•  Trykk på en egg-størrelse mengde kunst leire inn i murstein eller ildsted overflaten for å fjerne flekker ned i porene. Skitt og flekker vil følge den klebrige overflaten av leire som du trekke den av overflaten. Avhende skitne leire stykker og fortsette denne prosessen, etter behov.

•  Fyll en bøtte med varmt vann og tilsett 1/2 kopp natron. Bland løsningen godt med hendene. Baking soda er en naturlig og mild slipemiddel som skrubber, renser og fjerner lukt.

•  Dypp en skrubb børste inn i natron løsning og la overflødig væske dryppe tilbake i bøtta slik at du ikke ender opp med rensing løsning drypper ned ansiktet av peisen. Skrubb overflaten av murstein peis og ildsted med kratt pensel. Skyll skrubbe børste ofte og fortsette å vaske overflaten av peis og ildsted for å fjerne skitt, sot, røyk og lukt.

•  Spray rett hvit eddik på noen gjenstridige skitt områder. Bruk nok eddik spray å komme ned i porene i murstein, deretter skrubb med skurebørste. Hvit eddik bidrar til å løsne og fjerne sot-relaterte fett, så vel som flekker og lukter.

•  Skyll overflaten av murstein peis og ildsted ved å skrubbe med en ren kratt pensel dyppet i varmt vann. Tørk overflaten ved å trykke på et rent håndkle mot murstein og grua. La peis og ildsted lufttørke helt.

•  Takle rester vanskelige flekker på din peis eller ildsted med et grøtomslag laget av like deler skurepulver, kiselgur og klorin blandet i en bolle. Påfør grøtomslag materialet til murstein med en skrape, deretter dekke det med plastfolie. Fest plastfolie og grøtomslag med maskeringstape.

•  La grøtomslag for å sitte på peisen eller ildsted flate for en time å trekke ut flekken. Sjekk flekken ved å løfte kanten av grøtomslag. Dersom flekken fortsatt, la grøtomslag på i en time, og hvis flekken er borte, fjerner plastfolie og grøtomslag og skrubb overflaten med vann.

Tips og advarsler


  • Fei opp sot og skitt rundt peisen på regelmessig basis ved hjelp av peis rengjøring verktøy.
  • Slitasje gamle klær ved rengjøring av peis og ildsted som det kan være en skitten jobb.
  • Ansette profesjonelle feiere å rengjøre inni peisen på en årlig basis hvis du bruker din peis regelmessig.