Hovudside

Lilla årlige planter

by Walther

Lilla årlige planter

Den lilla fargen legger rikdom til hagen. Det er en ideell farge for baksiden av grensen eller rundt et samlingspunkt fordi det trekker øyet gjennom hagen. Mange lilla årlige planter eksistere som å velge, fra lys lilla til mørk lilla og alle nyanser i mellom. Gi lilla planter en spesiell plass i hagen din, enten de gjør en bølge av farge eller du blander dem inn i blomsterbedet.

Petunia


Petunia har en lang blomst periode og er lett å vokse, pluss at de kommer i en rekke former og farger, noe som er grunnen til at de er en av de mest populære blomstrende stauder, ifølge Clemson University Cooperative Extension. Bruk lilla petunia i containere, inkludert hengende kurver og blomsterkasser. Petunia ta effektive grenser eller kant planter, spesielt bølge petunia, som blomst non-stop fra vår til den første høsten frost.

Impatiens


Impatiens sette farge på skyggen hagen. Bruk dem til å lage en ramme, i beholdere eller som en lavtvoksende bunndekkende plante. De tolererer ikke frost og må motta tilstrekkelig fuktighet for å sette på sitt beste show. Gartnere på jakt etter noe annet som fortsatt ønsker impatiens bør velge impatiens balsamina, som vokser 2 1/2 meter høy. Plante impatiens utendørs i rik, godt drenert jord beriket med organisk materiale etter all fare for frost er over i ditt område, anbefaler Iowa State University.

Zinnia


Lilla zinnias er vanligvis sådd fra frø i stedet for å bli kjøpt som planter. Se på frøposene i et hagesenter eller sjekk ut Zinnia frø tilgjengelig i et frø katalog. Plant Zinnia tett sammen for å oppmuntre lange stilker hvis du har tenkt å dyrke dem som kutte blomster. Knip tips av Zinnia som ikke blir kuttet tilbake for å oppmuntre anlegget til bush og skape flere blomster. Zinnias kommer i en rekke høyder fra bare 8 inches høy til over 4 meter høy, ifølge University of Illinois.

Verbena


Både årlige og flerårige verbena er tilgjengelige, så les tag nøye når du velger lilla årlige planter for å være sikker på at du får den typen du ønsker. Disse lang blomstrende planter er ekstremt varme og tørke tolerant, ifølge Clemson University Cooperative Extension. Plant i full sol og holde nyplantede verbena fuktig for de første ukene før de er etablert. En og annen trimming vil bidra til å holde plantene i grensene og oppmuntre en ny flush av blomster.