Hovudside

Hjemmelaget Cleaning Solution for Walls

by Walther

Hjemmelagde rengjøringsmidler er billig fordi de fleste av ingrediensene er funnet i kjøkkenskapet. Ved hjelp av en hjemmelaget rengjøringsmiddel kan du unngå sterke kjemikalier som finnes i kommersielle produkter og er mer miljøvennlig. Et eksempel på en naturlig bestanddel er eddik. Dette er en god renere og deodorizer; det skjærer fett og dreper mugg. Selv om ingrediensene i hjemmelagde rengjøringsmidler er naturlig, kan det være lurt å beskytte hendene med gummihansker. Vær sikker på at rommet du arbeider i har god ventilasjon for å minimalisere virkningene av eventuelle røyk.

All-urpose Cleaner


For generell rengjøring av vegger bruke en universalrengjøringsmiddel. Kombiner 1/2 kopp ammoniakk, 1/2 kopp hvit eddik og 1/4 kopp natron med 1/2 liter vann. Hell blandingen i en sprayflaske. Spray veggene og tørk av.

Skurepulver


Noen ganger er det et problem område som ikke vil komme ren. Denne situasjonen krever en mer heavy-duty renere. Bland 1/2 kopp natron med 1/4 kopp hvit eddik. Hold blande til den danner en lime. Gjelde for problemområdet og la den sitte i 30 minutter. Svamp området rent med friskt vann.

Grease Cutting


Grease er vanskelig å fjerne fra vegger, spesielt på kjøkkenet rundt ovnen. Bland 1/4 kopp natron, 2/3 kopp hvit eddik og 3/4 kopp ammoniakk i en gallon beholder. Riste beholderen for å blande godt. Legg nok varmt vann til å fylle beholderen. Vask fettete vegger med denne blandingen. Skyll av med rent vann og la tørke.

Wood Wall Cleaner


Tre vegger kan bli skadet med normale rengjøringsmetoder. For å forhindre dette, bland 2 ss hvit eddik med 1 liter vann. Fukt en myk klut med blandingen og gni veggene etter korn av tre. Polsk tørr med en myk klut.

Mold og mugg Killer


Mold og mugg skjemaer på vegger i fuktige områder som i badet der damp fra dusj resulterer i fuktighet på veggene. For å bekjempe mugg, sette en teskje boraks, 3 ss hvit eddik og 2 kopper varmt vann i en sprayflaske. Rist godt for å blande. Spray på de berørte veggene og la sitte. Ikke skyll av. Løsningen vil fordampe. Rene vegger som normal.