Hovudside

Hvordan Grow kinesisk Hawthorne

by Walther

Chinese Hawthorn (Crataegus pinnatifia) er et stort løvtre som når en endelig gjennomsnittlig høyde på 25 meter. Chinese Hawthorn er hjertelig og trives opp til US Department of Agriculture hardførhet sone 6. Bortsett fra å gi skygge, produserer den kinesiske Hawthorn også spiselige bær som du kan konsumere rå eller kokt og brukt til syltetøy, paier og andre desserter.

Bruksanvisning


•  Bestem anleggets plassering i din hage. Chinese Hawthorn krever fullt sollys for å produsere en utmerket frukt yield og nå maksimal høyde.

•  Test din jord. Chinese Hawthorn gjør best i godt drenert leirjord som har en nøytral til svakt alkalisk pH. Den beste måte å teste din jord er å sende en prøve til ditt fylke forlengelse kontor; utvidelsen vil også tilby spesifikke instruksjoner om lokale endringer for jorda.

•  Plant en moden kinesisk Hawthorn frø direkte i jorda om høsten, like før frosten setter inn. Frø krever en kald sesong i bakken for å spire. Frøet kan ta opptil et helt år til å spire, så vær tålmodig hvis frøet ikke dukke opp i løpet av våren.

•  Oppreist et bur rundt der du plantet frøet å beskytte den mot skadedyr som ekorn som kunne grave opp frøet eller spiser ungtrær.

•  Vann anlegget jevnlig når den kommer ut. Som en generell regel, vanne sapling to til tre ganger per uke med to inches av vann. Denne dype vanning vil oppmuntre treets røtter å gå dypere.