Hovudside

Epsom Salt Solution for Stump Removal

by Walther

I små mengder kan Epsom-salt (magnesiumsulfat-heptahydrat) være et nyttig tillegg til mange hager, fordi den er rik på magnesium. I større konsentrasjoner kan imidlertid Epsom salt har en kraftig ødeleggende effekt, noe som gjør det til et populært verktøy for stubbe fjerning. Hvis du har en sta eller skjemmende stubbe som du trenger for å fjerne, kan Epsom salt gir en enkel og kostnadseffektiv løsning.

The Bowl Method


I likhet med mange varianter av salt (og andre kjemiske stubbefjerningsmidler, så som kaliumnitrat), fungerer Epsom salt for å nedbryte veden ved langvarig kontakt med og absorpsjon. Den enkleste måten å lette denne kontakt er ved å fylle en hul eller nedsunket stubbe med en blanding av Epsom salt og vann. Den nøyaktige andelen av vann til salt er ikke kritisk, så lenge som løsningen er relativt konsentrerte, eller til og med mettet. Hvis din stubbe ikke har en naturlig hule eller depresjon, kan du skjære eller slipe en til å holde løsningen. Merk at du må kanskje legge til vann med jevne mellomrom som det fordamper eller blir absorbert av stubben.

Den gjengen Method


Hvis din stubbe ikke inneholder en naturlig hule eller bolle, og spesielt hvis røttene er mye eller sterkt eksponert, den dousing tilnærming kan være et godt valg. For best resultat, trim stubben så lavt til bakken som mulig. Deretter helle en sterk blanding av Epsom salt og vann over og rundt stubben, grundig soaking tre og mette jord og røtter så mye som mulig. Når du er ferdig, dekke stubbe med skitt eller mulch å hjelpe sel i fuktighet og fremme forfallet. Som med bollen metoden, kan du finne det nyttig å på nytt salt løsning på anledning for best resultat.

Drilling Method


Den mest invasiv og ofte raskeste måte for å fjerne stubber med Epsom salt er boremetode. Ved å bore en rekke hull i toppen av stubben, vanligvis rundt 1 cm bred og en fot dyp, kan du få din Epsom salt løsning dypt inn i stubben, noe som gjør det lettere å trenge gjennom tre og føre sitt forfall. For best resultat, kan du også bore på skrå inn i siden av stubben og prøve å koble til de vertikale hull.

Kombinasjon Method


Stubbe fjerning er neppe et enten-eller, strengt regulert forsøke, så det er ingen grunn til å begrense deg til én tilnærming. Faktisk er det mulig å kombinere alle tre av de tidligere metoder. For eksempel kan du bore dypt inn i en stubbe gjennom en naturlig hule i sin topp, fylle dette depresjon og hullene med en Epsom salt løsning og deretter helle mer av løsningen over hele ytre overflaten av stubben, samt eventuelle tilgjengelige røtter. Så lenge du tar forholdsregler for å være trygg og beskytte deg selv, andre, dyr og miljø, er alt rettferdig i stubbe fjerning, så hvis en tilnærming ikke virker, må du gjerne skifte gir eller være kreativ.