Hovudside

Hvordan bygge en Willow Trellis

by Walther

Willow trellises er naturlige og nyttige hage pyntegjenstander som kan være raskt gjort. Det kan være lurt å velge willow for et første prosjekt i rustikk veving fordi det er ekstremt fleksibelt og lett jobbet når nyklipt. Rust strukturer som piletrær espalier er laget ved hjelp kvister samlet når unge og spenstig deretter vevd og lov til å tørke. Tørket vevd selje trellises kan brukes til å støtte klematis, sjasmin og andre lette hageskjønnheter. Viertrellises er også nyttige for å støtte grønnsaker som klatre bønner og erter. Oppfordre barna til å hjelpe til med prosjektet; liten feil vil legge woodsy sjarm.

Bruksanvisning


Gathering Willow


•  Samle selje materiale som grønt tre, ved hjelp av beskjæring for større biter og beskjæringssakser for lange kvister. Bunt med hyssing for enkel bæring. Bruke en gammel golf bag for å samle flere 4-fot eller mindre lengder.

•  Bruk saplings og greiner kuttes ikke mer enn 24 timer før du har tenkt å veve dem for høyeste fuktighetsinnhold. Mer fuktighet gjør smidig og lett å veve vier. Hold piletre mer enn 24 timer ved bløtlegging i full lengde i en grøft foret med plast, og fylt med vann for å forhindre skjørhet. Vines må kuttes frisk for best resultat.

•  Samle selje i disse lengdene: fire 6-fots seksjoner for støttene, en 8-fots seksjon for buen og seks 5-fots seksjoner for sprosser. Skjær mindre kvister til lengde og bruke til å danne en vifte fra toppen av den rektangulære panelet til buen som ønsket. Søyler og sprosser skal være ¾ til 1 cm i diameter; buede stykker må være? tommer til ¾ tommer for å tillate bøyen.

Lag Upright Panel


•  Marker et rutenett på din flatskjerm arbeidsplass med kritt bruker målebånd. Din rektangulære panelet vil være 4 meter bred med 6 meter høy, så begynne med å markere ut en 4 av 6-fots square. Legg rutenettlinjer for de to indre stendere 1 fot inn fra hver side av rektangelet.

•  Legg de støttene på rutenettet. Legg den øverste tverrliggeren og wire tett i alle ledd ved hjelp av 16-gauge. Mål opp 6 inches fra rutenettet base og lå nederst tverrliggeren over søyler. Wire tett på hvert ledd. Trimme utstående endene av tverrstengene med beskjæring som ønsket.

•  Mark Søyler for rester sprosser på 16 ½ tommers intervaller, måling fra toppen av panelet ned. Du bør ha fire sett med karakterer for de fire gjenværende sprosser.

•  Weave rester sprosser i og ut rundt søyler på merkede intervaller og ledningen tett på hvert ledd. Skjær av endene som stikker for langt ut. Veve sprosser av øye uten å måle for en virkelig rustikt utseende, eller legge til flere sprosser mellom originalene for å lage en kurv-stil veve hvis ønskelig.

Legg Arch


•  Plasser den ene enden av buen stykket mot toppen av utenfor venstre oppreist med spissen åtte inches under den øverste tverrliggeren. Wire tett rundt buen stykke og oppreist litt over spissen og hvor buen møter topperen.

•  Bend buen lett mot høyre side av panelet til den andre spissen er plassert på samme måte mot høyre utenfor oppreist. Wire tett nær spissen og der den møter den øverste tverrliggeren.

•  Wire fan brikker på buen hvis ønskelig, og veve vinranker rundt leddene for å dekke ledningene.

Mount Trellis


•  Stå espalier opp i hagen der du ønsker å montere den. Markere de punktene hvor støttene berører jorden. Stasjonen innsatsen i bakken på begge stedene, forlater 16 inches over bakken.

•  Hold espalier oppreist og matche ytre søyler til innsatsen. Wire søyler tett til innsatsen på flere punkter på hver side.

•  Plant dine klatrere og nyte.

Tips og advarsler


  • Bruk bare lette klatrere som morning glory eller klematis på espalier. Rust buer som et piletre espalier vil ikke støtte tunge klatrere som blåregn, klatreroser eller grapes.Use ubehandlet kobbertråd som forvitrer til en myk grønn eller brun-behandlet håndverket wire for ulike effekter.
  • Spør alltid om lov før du går inn på privat eiendom for å samle materials.A selje espalier er skjør og kan trenge barduner for å tåle kraftig vind eller snowfall.Willow spirer ekstremt lett; trellises kutte friske, gjort samme dag og sette direkte i bakken kan produsere skudd. Beste praksis er å montere gitter på staker eller armeringsjern siden piletre røtter aggressivt søke vann og spirende espalier røtter kan ødelegge sprinkleranlegg. Hold friske selje trellises som har blitt satt direkte i bakken godt unna rør og kloakknettet.