Hovudside

Hva er de beste bor for boring Metal?

by Walther

Hva er de beste bor for boring Metal?

Akkurat som det finnes en rekke forskjellige typer øvelser, er det også mange forskjellige borekroner å velge mellom. Bore hull i treverk kan gjøres med omtrent alle typer av borekrone, men borer hull i metall krever spesielle biter. Harder metaller som rustfritt stål og jern krever enda mer spesialisert borekroner som tåler mer friksjon og trykk.

High Speed ​​Steel (HSS)


Høy hastighet stål (HSS) borekroner brukes i boring av hull i mykere metall som aluminium. HSS biter er ofte belagt med Titanium Nitrade. Dette belegget hjelper borekronen å kutte mer jevnt gjennom metall uten å bli sittende fast. HSS borekroner kan kutte omtrent alle husholdningstype metall. HSS borekroner, som vanligvis er svart i fargen, tåler mer varme enn andre metallbiter. HHS borkroner er den minst kostbare av de metall borkroner, fordi de ikke er så holdbare og må byttes ut raskere enn kobolt eller titan bits.

Kobolt Drill Bits


Kobolt borkroner er også brukt i boring av hull i metall. Kobolt borekroner har en kobber finish og de er generelt dyrere enn andre metallbiter. Kobolt biter er det beste valget for å bore hull i rustfritt stål og hardere metaller fordi de er sterkere enn HSS biter. Kobolt borekroner også bli kjøligere enn HSS bits, noe som gjør dem til et bedre alternativ for boring harde metaller. Boring i harde metaller kan ta lengre tid enn med mykere metaller, så en borekrone kan bli varme. En borekrone blir svakere som det varmes opp, så holder en Cobalt litt kjølig øker sin styrke.

Titanium Drill Bits


Titan borekroner er også god til å klippe hardere metaller som rustfritt stål og jern. Titan biter ofte vare tre ganger lenger enn HSS biter. Akslene av titan borkroner er også vanligvis større enn HSS bits. Som et resultat, titan biter har mindre sjanse for festing eller bryte. Metall boring krever ofte mer dreiemoment på bore, som kan legge vekt på skaftet av en bit. Fordi det er sterkere enn mange andre metaller, trenger titan borekroner ikke slites så raskt. I stedet for å skjerpe dem eller å måtte erstatte dem, kan titan bits brukes lenger.