Hovudside

Kan du plante Creeping Timian Seed i høst?

by Walther

Kan du plante Creeping Timian Seed i høst?

Økende timian fra frø er vanskelig, men mulig med riktig pleie og prosedyrer. Transplantasjoner vanligvis er plantet på våren, mens frø vanligvis er plantet innendørs midt på vinteren. Imidlertid kan frø startet høsten.

Fordeler


Vanligvis er frø startes inne seks til åtte uker før den siste frost av sesongen. Starte frøene tidligere i høst gir dem mer tid til å vokse, noe som gjør plantene sterkere når det gjelder tid til å sette dem utenfor i løpet av våren. I tillegg kan noen planter holdes i containere innendørs for høsting året rundt.

Prosedyrer


Fyll 2-tommers torv potter eller skuffer med potting jord. Plasser tre eller fire frø på toppen av jord i hver gryte og dekk løst med 1/4 tommers potting jord. Timian frøene spire i 14 til 21 dager. Når plantene nå 2 til 3 inches høy, transplantere dem til større containere eller forberede dem til å transplantere utendørs i løpet av våren.

Betraktninger


Timian er vanskelig å vokse fra frø og bør ikke sås direkte utendørs. Plante flere små beholdere innendørs, og sakte justere dem til å være utendørs før transplantasjonen. Vurdere å starte med transplantasjoner, divisjoner eller borekaks for vellykket vekst.