Hovudside

Hvordan erstatte en automatisk Water Sprinkler System

by Walther

Hvordan erstatte en automatisk Water Sprinkler System

Holde gresset grønt og spare penger ved å bytte ut din automatisk vann sprinkleranlegg. Sprinkleranlegg vann forskjellige områder rundt hjemmet ditt mer effektivt enn manuelle metoder, fordi du angi type, tid og lengde på vanning. Hvis du har et gammelt system og ønsker å oppdatere den, fjerne hele systemet til å starte friskt. Selv om det ikke er den enkleste av arbeidsplasser, dagens vanningsanlegg er lett å sette sammen så lenge du planlegger godt.

Bruksanvisning


Planlegging


•  Kontakt lokale energi og kabel-selskaper for å finne de underjordiske rør. Før noen form for graveprosjekt, er det tilrådelig å finne de underjordiske verktøy for å unngå å skade dem. Søk om eventuelle byggetillatelser for å installere sprinkleranlegg med kommunen bygningen kontor. Siden du erstatter en eksisterende vanning systemet, kan du ikke trenger en.

•  Mål utendørs vanntrykket ved å skru et vanntrykk måler klokken på en av dine utendørs stussene. Spill trykket i pounds per kvadrattomme - eller psi. Fjern måleren.

•  Plasser en 2-liters bøtte under en utendørs kran. Tid hvor lang tid det tar å fylle hele bøtte ved hjelp av en stoppeklokke, for å beregne ditt hjem utendørs Vannføringen i liter per minutt. For eksempel, hvis det tar 20 sekunder å fylle to-liters bøtte, og strømningshastigheten er 6 liter per minutt.

•  Finn størrelse vannmåler på kommunalt vann system meter. Det er enten 5/8-tommers, 3/4-inch eller 1-tommers og er trykket på måleren. Hvis du ikke finner det, må du finne informasjon om vannet regningen. Hvis din vannkilde er forskjellig, finn din pumpestørrelse.

•  Mål innkommende vannforsyning linje røret fra vannmåleren for å finne ut hva slags sprinkler rør du trenger, med en klut målebånd. Hvis tjenesten linje rør er 2 3/4 til 3 1/4 inches i diameter, trenger du 3/4 tommers sprinkler rør; hvis det er 3 1/2 til 4 1/8 inches, trenger du 1-tommers sprinkler rør; og hvis det er 5 inches i diameter, trenger du en 1/4 tommers sprinkler rør.

•  Skisser en foreløpig layout for den automatiske sprinkleranlegget ved å kartlegge de nøyaktige målinger av ditt hjem rundt tomten. Bruk et målebånd for å bestemme størrelsen på front yard, side meter og bakgård. På papiret utpeke soner på kartet for hver type område, for eksempel blomsterbed, gress og sukkulenter. Trekke ut asfalterte områder og gjerder. Bestemme hvor mye sol hver sone mottar. Måle størrelsen av hver sone eller et område.

•  Tegn en endelig layout på millimeterpapir. Skalere tegningen til ca 1 cm på papiret som tilsvarer 10 meter. Mark på tegningen hvor vannmåler er og hvor manifold - eller hoved vanning ventil som må være i nærheten av hovedvanntilførselen - kommer til å bli.

•  Velg sprinklerhoder eller drypp tube emittere for hver sone. Velg hoder basert på behov dekning i ulike områder. For eksempel er pop-up sprinkleranlegg brukes på plener å dekke store områder og trekke for å unngå skader fra gressklippere. Busk sprinkleranlegg er høyere enn sprinkleranlegg for blomsterbed.

Installasjon


•  Drive 18-tommers høye tre innsatsen i bakken med en klubbe hvor du har tenkt på å plassere sprinklerhoder, ved hjelp av den endelige utformingen som en guide. Fortsett til alle de foreslåtte sprinklerhoder er merket med en 18-tommers tre stake.

•  Tie snor langs innsatsen for å indikere hvor rørene kjøres. Skjær PVC eller polyetylen rør inn i lengder av strengen, ved bruk av en PVC rørkutter. PVC-rør kan anvendes i varmere klima, men polyetylen rør er anbefalt i kaldere klima, fordi det er mer fleksibelt.

•  Smooth alt kuttet kantene med en metall-fil. Bevel kantene litt hjelp av filen. Koble rørene med rørkoblinger, som for eksempel "L" formet beslag, midlertidig for å skape den generelle layout. Koble swing ledd der hver sprinkleranlegg hodet går.

•  grave grøfter 6 til 12 inches dyp og 6 inches bred med en firkant-ledet spade, etter streng. Grave en seks-by-6-tommers grøft som er tre inches dyp for preassembled manifold nær vannforsyning. Lå to inches av grus inn i den.

•  Plasser preassembled manifold på grus. Ofte, vanningsanlegg bruke en manifold med flere ventiler for å koble til mer enn én rørledning.

•  Koble fra alle rørledninger for å danne permanente forseglinger. Tørk hver rørende med PVC sement primer, med en fille. Deretter børste rørendene med PVC sement, ved hjelp av en 5/8-tommers pensel. Sett rørendene inn i kontaktene. Koble swing leddene på samme måte. La den tørke i minst en time.

•  Plasser rørene inn i skyttergravene. Skru sprinklerhoder på swing leddene, snu dem med klokken. Noen hoder er festet med skruer, så lese produsentens instruksjoner for å finne ut hvordan du setter på spesifikke systemets sprinklerhoder.

•  Skru den automatiske sprinkler kontrollboks til en utenfor sted som er i nærheten av en strømkilde. Siden du skal bytte ut et system, sette den nye kontrollboksen på samme sted, slik at du kan bruke eksisterende ledninger. Slå av strømbryteren for kontrollboksen, og ledningene kobles i henhold til produsentens instruksjoner. Vri strømbryteren på igjen, og deretter drive boksen på for å sjekke om det fungerer.

•  Slå av strømmen til kontrollboksen igjen, for å koble den til sprinkleranlegg. Kjør 16-gauge fra manifolden til kontrollboksen. Kle av 4 inches av den ytre isolasjonen fra ledningen på manifold slutten. Koble de to fargede ledningene fra manifolden til 16-gauge av samme farge, for eksempel rødt til rødt. Vri ledningene sammen, og hetten med en wire mutter. En ledning blir brukt for hver rørledning, så gjenta forbindelsen inntil alle soner er tilkoblet.

•  Koble til alle de hvite ledningene sammen. Vri tilkoblingene sammen og dekk med wire nøtter. Trykke alle wire nøtter i en wire arrangør for å beskytte dem. Kjøre den andre ende av 16-gauge elektrisk ledning til styreboksen. Koble dem til boksen i henhold til produsentens instruksjoner. Slå på strømmen igjen fra bryter og kontrollboksen ..

•  Slå av hovedvanntilførselen på vannledning. Sikre en 12-tommers hageslange til en utenforstående tappekran. Koble den andre enden til fordeleren. Vri utenfor kranen mot urviseren så langt som mulig. Slå hovedvanntilførselen igjen.

•  Test systemet ved å trykke på "Test" på kontrollboksen. Dekke alle rørledninger med skitt.

Tips og advarsler


  • Enkelte selskaper tilbyr gratis automatiske sprinkleranlegg planlegging og layout tjenester.
  • Vanntrykket og strømningsrate dikterer hvor lenge å kjøre sprinkleranlegg, slik at vannet kan spray fra sprinklerhoder lengst bort fra manifolden.
  • Røret limet tar ca 30 minutter å kurere, så rør kobler feil kan rettes opp innenfor denne tidsrammen.
  • Hver sone eller rørledningen kan ha sin egen styreventil. Still kontrollboksen for å levere riktig mengde vann, basert på de spesielle behovene til hver sone.
  • Skyll alle rørene før den endelige tilkoblingen til å rense ut smuss.
  • Cut stykker av torv for å dekke skyttergravene.