Hovudside

Hjem rettsmidler for Red Dye flekker på teppe

by Walther

Røde fargestoffer kan etterlate noen elendig flekker, spesielt på myke, porøse overflater som tepper. Hvis du finner deg selv i denne uheldige situasjon, med rødt fargestoff trengende og ødelegger utseendet på teppet ditt, kan du løse problemet ved hjelp av hjemmeløsninger. Men jo raskere du behandle flekken, jo lettere din oppgave være.

Hvit eddik


Hvit eddik består av eddiksyre, en svak, men effektiv syre nyttig for å fjerne vanskelige flekker slik som rødt fargestoff på tepper. Tilsett 1 ss. av hvit eddik til to kopper vann, fukte en myk klut med den fortynnede løsningen og raskt klatt rødt fargestoff flekken til den begynner å løfte. Når flekken oppløses, skyll teppet for å fjerne eddik og tørk teppet for å unngå mugg.

Hydrogen Peroksid


Tro det eller ikke, kan hydrogen peroxide foreta en kraftig rengjøringsmiddel. Det gjør underverker mot flekker som de fra rødt fargestoff fordi den fungerer som en naturlig blekemiddel. Faktisk er hydrogenperoksyd et av de primære bestanddeler i oksygenblekemiddel (sammen med soda). Men hydrogen peroxide er oksygen-basert og ikke klor-basert, så du kan trygt bruke den på de fleste fargede tepper med riktig fortynning. Bland en del peroxide med 2 deler oppvaskmiddel og blot på et skjult sted å teste fargen sikkerhet. Blot flekken, skyll og tørk.

Ammoniakk


Klar ammoniakk er også naturlig og trygt for de fleste tepper. I tillegg kan den oppløses røde flekker som de fra fargestoffer. Tilsett 1 ss. av ammoniakk til to kopper vann og kort teste løsningen av blotting et skjult område på teppet. For ekstra effekt, tilsett 1 ts. av oppvaskmiddel. Blot flekken inntil rester løsner, må skylle bort flekken og tørk teppet.

Isopropanol


For virkelig vanskelige røde løperen flekker, anbefaler Good Housekeeping isopropanol. I dette tilfellet trenger du ikke å fortynne væsken. Påfør alkohol til en svamp og tørk den røde fargestoffet flekken til den løsner. Akkurat som de nevnte løsninger, rubbing alkohol er naturlig og lett tilgjengelig. Husk å skylle og tørke etter fjerning av flekken.