Hovudside

Guide til Blomstrende Vines

by Walther

Blomstrende vinranker kommer i et bredt spekter av blomsterfarger og modne lengder. Bruken av blomstrende vinranker i landskap skaper vertikal designelementer og bidrar også dekke stygge gjerder og vegger. Blomstrende vinranker er ofte vokst over dekk og terrasser.

Typer


Blomstrende vinranker er grovt delt inn i eviggrønne eller løvfellende typer og årlig eller flerårig. Løvfellende vinstokker mister bladene om høsten og vinteren, mens eviggrønne vinstokker fortsette å legge til farge og tekstur til hagen hele året. Noen eviggrønne vinstokker blomstre i vinter. Alle eviggrønne vinstokker er stauder.

Vekst Habit


Vine varierer i sine vekst vaner og er Twining, klamrer eller viltvoksende. Trompet Creeper bruker tentakler og klissete rootlets å klatre. Lidenskap vintreet og kryss vintreet bruk curling stammer å tvinne seg oppover på støtter. Viltvoksende vinstokker er vanligvis selvbærende planter med treaktige stengler som bougainvillea.

Kulturelle Krav


Det store utvalget av blomstrende vinranker inkluderer vinstokker for områder av sol eller skygge. Velge en vinranke i henhold til nettstedet og vekst krav sikrer optimal vekst. Blomstrende vinranker for sol inkludere sjokolade vintreet og korall vintre. Noen gode vintreet valg for skygge inkluderer trompet creeper, blødende hjerte og sommerfugl vintre.