Hovudside

Hvordan du ser etter jordbærplanter

by Walther

Hvordan du ser etter jordbærplanter

Saftige, sødme av en vinranke-modnet jordbær fra egen hage kan ikke sammenligne med smaken av butikk-kjøpte jordbær som ofte plukket grønt. Du kan vokse en plante i en container eller på en leilighet balkong eller dyrke en hel gardenful. Å vite hvordan du ser etter dine jordbærplanter vil sikre at du får best-tasting og mest bugnende avling mulig.

Bruksanvisning


•  Forbered din jord. Jordbærplanter produsere beste i sine første fem år i de fleste steder. Starte dem ut i en sandholdig leirjord med kompost blandet i. Denne type jord gir god drenering for jordbærplanter.

•  Vent til siste frost er over før planting din jordbærplanter. Planting for tidlig risikerer sjansen for å drepe plantene hvis temperaturen blir for kaldt. Plant i et område som mottar full solen.

•  Vann ofte under varmt vær staver og i løpet av frukt produksjonsperioden, ca 2 til 3 inches per uke (se Tips seksjon for hvordan å måle mengden av vann). På den annen side, kan overwatering eller forlater planter i stående vann føre til rot råtne.

•  Weed regelmessig rundt jordbærplanter. Hvis ugress har en sjanse til å kjøre forbi plantene, kan det føre til en nedadgående jordbær avling i årene fremover.

•  Gjødsle bare én gang etter høsting. Dette vil mate anlegget for å sikre en god avling året etter. Bruke en balansert blanding, for eksempel 10-10-10 i et forhold på 1 kopp pr 10-fots rad. En balansert gjødsel inneholder like deler av de tre vanligste næringsstoffene --- nitrogen, fosfor og kalium.

Tips og advarsler


  • Jord er altfor claylike hvis du gjeng den i hånden, og det gjør klumper som ikke bryte hverandre lett. Kjøp gartner sand fra din lokale planteskole eller hagesenter å blande i jorden for å få en sand loam.To mål hvor mye vann som går på hagen din, plasserer en kaffe kan eller annen beholder i midten av plantene dine mens sprinkleranlegg er vanning dem. Tid vanning, og når det er 2 til 3 inches av vann i boksen, vil du vite hvor lenge å forlate sprinkler på neste gang.
  • Chlorosis (jernmangel) vanligvis resultater hvis du water jordbærplanter. Det er preget av små, gule blad vekst og / eller brune blad kantene med lilla missfarging. Redusere vanning.