Hovudside

Hva skjer hvis du ikke gjør det Vann Etter plante frø?

by Walther

Hva skjer hvis du ikke gjør det Vann Etter plante frø?

Hvis du drømmer om en hage fylt med grønnsaker og blomster, men har et begrenset budsjett, vurdere å starte planter av frø. Ikke bare er frø rimeligere enn barnehage starter, men du har også et bredere utvalg av arter og sorter. Starter frø er enkel, men selv om du følger anvisningen på pakken om settedybde og jordtemperatur, vil frøene ikke lykkes hvis du glemmer å holde området fuktig.

Vann og Spiring


De fleste frø trenger vann for å spire. Når jorda er på riktig temperatur, vann er i stand til å gå inn i tørre frø. Denne vannopptak, kalt imbibering, fører til at frøet til å hovne opp og bryte frøet strøk. Vannet begynner også metabolske prosesser i frøet som forteller den sovende frø embryo å begynne å vokse. Innen få dager etter embryo begynner å vokse, sender den en liten rot i jorda. Kort tid etter denne roten tar tak, framgår det første shoot fra jorda. Uten vann for å starte denne prosessen, vil frøet ikke spire. Temperaturen som kreves for vann inn i frø varierer avhengig av hva du plante.

Preplanting Treatment


Noen frø har frø strøk som er så sterk vann kan ikke lett trenge gjennom pelsen. I dette tilfellet, må du gni frø over sandpapir eller en fil til lett riper i frø strøk. Denne prosessen kalles markberedning. Årlige sukkererter (Lathyrus odoratus) er ett eksempel av frø som har nytte av markberedning.

Selv om de ikke trenger markberedning, årlige belgfrukter, saft og nasturtium (Tropaeolum spp.) Har tøffe frø strøk. Disse frøene spirer lettere hvis du suge dem i et fuktig papir håndkle over natten før planting. Hold håndkle i en plastpose for å holde det fuktig.

Frø Startet Innendørs


Hvis du starter frø innendørs, er du den eneste vannkilden for frø. Nøkkelen er å holde jorda fuktig, men ikke våt. Så snart du planter frø, bruk en sprayflaske for å fukte jorda. Du ønsker ikke å helle vann på jorda, fordi dette kan løsne frøene. Sjekk jorda hver dag og spray det på nytt hvis jorda ser eller føles tørr.

En annen vanning alternativ er å plassere pottene i en skuff og hell en tomme av vann i skuffen. Tilsett mer vann til skuffen bare hvis toppen av jorda ser eller føles tørr. Hvis du velger å bruke et drivhus-stil brett med plastlokk, tar du av lokket så snart du se spirene dukke opp; den overskytende fuktighet fra lokket kan føre til en soppsykdom som dreper frøplanter.

Frø Startet Outdoors


Frø plantet rett utenfor er i stand til å trekke vann fra jorda og motta ekstra vann fra regnbyger. Under tørt vær, vil du til tåke hvor du plantet frøene.

En større bekymring for frø startet utenfor er jorda blir for våt, forårsaker frøene å råtne eller forbli for kaldt for spiring. Du kan forebygge både problemer med et lag med plast over jorda. Etter misting jord, lå klar plast over området. Dette skaper en drivhuseffekt å varme opp jorda og hindrer kraftig regnvær fra vaske frøene unna. Sjekk plast daglig. Så snart du ser frøplanter, trekke opp plast for å hindre sopp problemer. Hvis dine frøplanter fortsatt trenger beskyttelse, bør du vurdere å installere hevet rad dekker.