Hovudside

Definisjonen av en Arboreal Mushroom

by Walther

Definisjonen av en Arboreal Mushroom

På visse tider av året, skogen av den nordlige halvkule - fra den mørke, tett rangerte boreale skoger av gran og gran til solfylte eik lunder av Middelhavet klima - synes formelig live med sopp. Disse noen ganger lekre, alltid idiosynkratiske fruiting organer av sopp vanligvis dukker opp midt blad søppel eller ruinene av en forfalt logg, men turgåer avstøpning hans eller hennes øyne opp trestammene kan finne dem overraskende rikt godt opp fra bakken.

Arboreality


En trær organisme er en som lever i eller på trær. Dermed en enorm haug med dyr og planter hører hjemme i denne livsstilen kategori, fra orangutanger til spansk mose. Noen arter kan skade verts treet, direkte eller indirekte - som med misteltein, som er delvis parasittisk. Andre bruker tre perches bare som habitat. Trelevende sopp hagl fra flere slekter og kommer i en rekke former.

Trelevende sopp


Mange arter av trelevende sopp er saprophytic - det vil si, de er nedbrytere. Mange arter av hylle sopp - medlemmer av Polyporaceae familien - trekke næring fra et tre kjerneved vev, som til tross for navnet forslag av vitalitet, er funksjonelt død innvendig av anlegget, omkranset av levende yteved, Cambium og bark lag. Men saprophytic sopp kan slå teknisk parasittiske hvis verts treet begynner å dø. Østerssopp, for eksempel vanlige innbyggere på Cottonwoods, eik, alders, bjørk og andre treslag, kan skifte fra et saprophytic til parasittisk rolle på en skrantende treet. Noen sopper mer typisk spire på stubber og stokker enn levende trær. Den fargerikt heter biff sopp, også kalt okse tungen, er ofte funnet ved foten av trær, men vil tjene som trelevende nedbrytere på stubber av eik, kastanjer og chinquapins på vestkysten.

Hylle Sopp


Blant de mest slående og lett synlige treet sopp er fruiting organer hylle eller brakett sopp. Svovel hylle sopp, ofte kalt kylling-of-the-skogen, kan vokse ganske stor - noen ganger en fot bred - med lagdelte, woody fliker. Den mest stive er tøff og holdbar på badebukser av sine vertstrærne. Hylle sopp kan være ganske ødeleggende for trær: The Dyer polypore (Phaeolus schweinitzii) av Vest Nord-Amerika, for eksempel, kraner ofte de kjerneved og rotsystemer av furu, Douglas gran og andre bartrær, noen ganger provoserende slik strukturelle forfall at treet velter inn sterk vind.

Spiselige trelevende sopp


Noen typer trelevende sopp er ettertraktet av mykologiske gourmeter, men som med alle vill samlet mat, må ekstrem forsiktighet utvises. Det første du må forstå er at noen sopp er farlig eller dødelig å svelges. Dessuten kan en person vellagede ingrediens indusere en mer plagsom reaksjon i andre. For eksempel, i henhold til sopp myndighet David Arora, skriver i sin klassiske "Sopp Demystified," svovel hylle - sin "chicken-of-the-skogen" Moniker en refleksjon av en antatt fjærkre-aktig smak - er vurdert som svært spiselig etter noen, men har forårsaket forgiftning i visse tilfeller. Den enormt utbredt østerssopp (Pleurotus ostreatus), en denizen av både stående og veltet eller råtnende trær, er en intenst ettertraktede arter; igjen, antyder sin felles navn det ramsalte sjømat smak av sin tilberedt skjema.