Hovudside

Hvordan lage en Grape Arbor for Shade

by Walther

Hvordan lage en Grape Arbor for Shade

Vinranker er store, frodige og rustikk i hjemmet hager, med støvete løvverk og årlig frukt avlinger. Dette er sjarmerende planter som kan legge til et verksted skjønnhet så vel som sin produktivitet. Hvis du har en rustikk, skyggefull rasteplass i tankene, velge et stort område, plante vinranker og bygge et espalier som dobler som en arbor for trening, voksende og skygge.

Bruksanvisning


Bygg Arbor


•  Start byggeprosessen våren når bakken tiner. Dette timing gir den enkleste graving og den beste planting tid for vinranker.

•  Velg et nettsted som tilbyr minst 10 kvadratmeter med strålende sol, rask helårs drenering og luftsirkulasjon. Vinranker kan ikke vokse uten strålende sol og god bevegelse i luften. Velg en flat, selv stedet for den enkleste og mest vellykket konstruksjon.

•  Mål og markere omrisset av Arbor. Grave fire, tre-fot-dype hull i hjørnene av den planlagte arbor for din støtte.

•  Mix hurtigs betong i en bøtte til siden, per instruksjonene. Sett 3 til 4 tommers bred, 12- til 14-fot lange behandlet innlegg i hullene som din hjørne. Håndtere innlegg, ett om gangen for beste suksess. Har en venn holde innleggene rett i hullene, og helle betong rundt sine baser for å fylle hullene og fester konstruksjonen. La betongen herde i minst 12 timer før du fortsetter.

•  Strekk lengder av ledningen mellom toppene av de fire polakkene å bygge en boks form som omrisset av taket. Vikle kabelen én gang rundt den første pole og sikre det. Kjør den til den andre polen, pakk det rundt en gang, og deretter gjenta for de resterende polene. Fest ledningen når du kommer tilbake til den opprinnelige pol.

•  Strekk ledningen på tvers av toppen av akselen, fra en lengde på fast ledning til den motsatte lengde, til å bygge et tak. Sette en lengde på ledning på hver 2 meter for best dekning, og gjenta i begge retninger for et rute effekt.

Vokse og tog Druer


•  Plant en grapevine på hvert innlegg for dyrking og trening. Forberede nettsider en fot fra innleggene for tilstrekkelig rot plass. Grave 6 til 7 inches av kompost inn på topp 10 til 12 inches av naturlig jord for en løs, rask drenering foundation, og forberede 3-fots-brede områder for hver grapevine.

•  Plant vinranker i hull så dypt og dobbelt så bred som deres rot baller. Spre røttene bredt i hullene og dekke dem helt med endret jord. Rote fingrene i jorda hver 2 til 3 inches å eliminere eventuelle luftlommer, og trykk på jorda godt ned.

•  beskjære vinranker ned til en stokk hver, med fem til 12 voksende noder på hver stokk. Dette beskjæring oppfordrer rask og sunn vekst. Vanne vinranker med 1/2 liter vann hver, og legg dem på en tidsplan for to inches av vann hver uke.

10-feed vinranker med 10-10-10 gjødsel uken etter planting. Strø gjødsel i en sirkel 6 inches fra baser i lianer, slå den ned i jorda, deretter vann. Gjenta dette fôring hvert år på våren for beste vekst.

•  Mulch jorda rundt vinranker med 1 til 2 inches av organisk mulch for beste jordvern. Mulch hjelper opprettholde fuktigheten i jordsmonnet og varme, og fraråder luke vekst.

Tips og advarsler


  • Sett øye kroker i innleggene for å trene vinranker opp lysthus. Knytte de viktigste vinstokker og stokker for øyet kroker med løse ledd av hyssing. Vinranker klatre naturlig og trene seg opp strukturer. Veilede vinrankene på ledningene i taket for fortsatt vekst.
  • Vinranker produsere sitt beste frukt med årlige beskjæring økter i senvinteren. Hvis du foretrekker dekning og løvverk til frukt, begrense disse beskjæring økter.