Hovudside

Voksende soner for Delphiniums

by Walther

Voksende soner for Delphiniums

Spektakulære ruvende blomsterakser som kan nå 6 til 8 meter høy er den Delphinium krav til berømmelse. Native til Sibir, delphiniums er blant de mest hardføre flerårige blomster i form av kaldt toleranse. Plantene vokse fra US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 2 til 7, gjør best i områder med korte, kjølige somre. Til tross for sine kalde hardførhet, kan delphiniums være veldig spesielt ellers, og kan kreve spesiell oppmerksomhet og ekstra omsorg fordi de er sårbare for ulike plantesykdommer og skadedyr.

Om Delphiniums


Tall og imponerende langs gjerdet linjer og på baksiden av grenser, delphiniums blomst i ulike "sanne blues" og som lilla, lavendel, hvit, rosa, bicolors og gul. Nyere røde og oransje sorter er også tilgjengelig. Lett vokst fra frø eller transplantert barnehage lager, delphiniums ofte blomstrer det første året. De er kortlivede stauder, imidlertid, og vil ikke leve lenger enn noen få år. Bytt ut din hage standarder hver årene. Noen mennesker vokser delphiniums som stauder.

Ved hjelp Delphiniums


Delphiniums produsere slående tidlig sommeren blomstrer på høye toppene, noe som gjør dem strålende på baksiden av grenser og oppmerksomhet-getters hvor som helst når gruppert sammen i blomsterbed. Delphiniums kan være fantastisk i hytte eller gammel engelsk stil hager, vokser sammen med lavendel, blå salvie og klatreroser. Delphinium blomsterakser trenger ofte støtte, for eksempel en tynn bambus spill, så alle steder der det støtte er usynlig er ideelt. Binde stilkene til stakes før blomstene åpne. Delphinium exaltum og D. belladonna takle ekstreme temperaturer, både varme og kulde, bedre enn andre varianter.

Voksende Delphiniums


Rik, fuktig, men godt drenert jord er stedet å starte når det vokser delphiniums. Jord som er på alkaliske side er best. Delphiniums også som sol - men ikke varm ettermiddagssol, så sørg for at de får ettermiddag skygge. Mulch tungt, dekker jord og planterøttene med 3 til 4 inches av strimlet blader, tørkede plenen utklipp eller furu halm å holde røttene kjølig og jord jevnt fuktig. Delphiniums er tunge feeders, så nærer dem månedlig med all-formål gjødsel til august. Dekke plantene med tykke mulch og eviggrønne grener i høst for å beskytte røtter fra frysing vintre.

Beskjæring Delphiniums


Når forsommeren blomst pigg er ferdig blomstringen, fjerne den umiddelbart - klippe den av rett under den laveste blomst - for å hindre frø sett og bevare anlegget energi til å oppmuntre en annen blomst flere måneder senere. La bladverket på plass, men å understøtte fotosyntese og anleggsenergiproduksjon. Små nye skudd vil begynne å vokse i nærheten av bunnen av anlegget når den gamle stilken har blitt fjernet.