Hovudside

Skal du bygge et Deck med Wet Wood?

by Walther

Skal du bygge et Deck med Wet Wood?

Frest tre, eller tre tilgjengelig fra trelast butikker, er ofte fortsatt våt, eller frisk fra treet som ga det. Med mindre tre er ovn tørket, kan det ta nesten et år å miste mesteparten av sin fuktighet. Fordi ovn-tørket trevirke er dyrt, mange bruker mindre kostbart trevirke som ikke er helt tørr. Dette valget kan skape flere problemer når du konstruere en kortstokk.

Krymping


Tre krymper som det tørker. Når det er vått tre er kuttet for å passe til en dekkstørrelse, kan krymping medføre en rekke uønskede effekter. Spiker spretter skje når en spiker hode er tvunget ut av skogen som de omkringliggende tre stammer fra krymping; hvis krymping er tilstrekkelig, kan det også kløyves fra trykket av spiker holde den nede. Sprekker mellom styrene som de trekker vekk fra hverandre, og styrene kan deformere og bli vridd.

Farging og Maleri


Tradisjonelt har dekk utbyggere fått beskjed om å la et dekk sitte i flere måneder for å "la det tørke ut" før beising eller maling. Dette er fordi beis og maling ikke gjør det bra på vått treverk, og den ekstra tiden som er nødvendig til sesong tre. Imidlertid kan solen og vær i denne perioden ha negativ innvirkning på ubehandlet tre og føre til mer arbeid for hus. Oksidasjon vil har allerede satt i på tre, som da må slipes vekk før noen beis eller maling påføres, og fuktighet vil ha sivet inn kuttet endene av piggene.

Under Cover


Alternativet til å kjøpe ovn tørt trevirke eller våt tre er til sesongen veden selv etter å kjøpe det, men før vi bygger med det. Draperinger en presenning over tre er ikke bra fordi den fanger fuktighet under og blir en god grobunn for insekter, mugg og mold. Lagre den i en garasje, et drivhus eller til og med et overskudd Army telt gir nødvendig ly for tørking.

Klar til å bygge


Holder våt tre flere måneder i et beskyttet miljø gjør at mesteparten av fuktigheten fordampe ut, og noen måneder med forberedelser sparer problemer nedover veien. Treet bør stables bort fra gulvet, og slik at luften sirkulerer fritt mellom alle bitene. Et hus vifte blåser over veden kan dramatisk øke tap av fuktighet og reduserer tiden for tørking. Når du er klar til å bygge, ta en stud tilbake til sagbruket og har sin fuktighetsinnhold målt med en hydroscope.