Hovudside

Hvordan finne Wild Neper

by Walther

Vill nepe er en nær botanisk slektning av sin mer populære, dyrket motstykke. I utseende, er vill turnips nesten identisk med kultiverte varianter av anlegget. På grunn av sin hardførhet, vokser vilt nepe rikelig hele tempererte områder, spesielt i forstyrrede områder. I mange steder, er anlegget så utbredt at det regnes som et ugress. Mange urbane nitter dra nytte av vill nepe overflod og bruker det som en matkilde. Vill nepe er lett å identifisere, og alle deler av planten er spiselig.

Bruksanvisning


Finne og identifisere Wild Neper


•  Se etter vill turnips i bakken som har blitt forstyrret av menneskelig aktivitet. Vill nepe vokser godt i forstads plener, veikanter og forlatte felt. Begynn din vill nepe søk i de varme månedene, når blomstene og blomsterhoder kan aktivere lettere identifisering.

•  Skann området for klynger av høye, oppreist planter med lyse gule blomster. Den dristige fargen på nepe blomster gjør planten lett å få øye på i store, overgrodde områder. Generelt, modne vill nepe planter er to meter til ett verksted i høyden.

•  Sammenlign anlegget til bilder av ville neper. Ville neper har blomsterhoder som ser noe som ligner på brokkoli; de danner klynger på toppen av den høye stengler. Blomstene har fire kronblad og seks pollenbærere, og stilkene av planter danne en forgrening mønster.

•  Skille mellom vill nepe og andre medlemmer av Brassica slekten, som charlock, vill reddik, vill bete, brønnkarse og vill sennep. Umodne eksemplarer av nepe har vorteaktige utvekster på bladene - en egenskap som er unik for nepe. I modne planter, vil store blader vikle rundt, eller "lås" stilkene. Alle medlemmer av Brassica slekten er spiselige, men forveksling kan føre til kulinariske feil.

•  Harvest-vill nepe ifølge sesong tilgjengelighet. Tidlig på våren og tidlig høst, blomsterknopper har en tekstur som ligner på brokkoli. Høste bladene, eller "greens" av vill nepe før de når full modenhet - modne bladene har en sterk, bitter smak. Røttene til vill nepe bli svært vanskelig og fiber sent på vinteren, men røtter høstet i høst er vanligvis mør nok til å spise.

Tips og advarsler


  • Vaske alle deler av anlegget grundig før matlaging med dem.
  • Harde, tette røtter er for tøft å spise, men de kan brukes til å lage grønnsaksbuljong.
  • Vokt dere for planter som vokser nær tunge forurensningskilder, som for eksempel motorveier - disse kan inneholde farlige nivåer av kjemiske forurensninger.
  • Ikke spise noen plante som du ikke har positivt identifisert.