Hovudside

Arbor vs. Trellis

by Walther

Arbor vs. Trellis

Arbors og espalier strukturer brukes dekorativt og for gartnerier i landskap og hager. Arbors har vært brukt i århundrer; de ble brukt til å dekorere hager i Egypt og i Roma. Trellises ble først brukt av nederlandske gartnere i det 17. århundre. Begge strukturene blir brukt i dag for å legge til form, funksjon stil og karakter til hager over hele Amerika.

Arbor


En sann arbor er en struktur dekket av vinranker å skaffe skyggen; formelle arbors inneholde en benk for sitteplasser. Bruk en arbor som en dekorativ struktur for å definere oppføringen veien til en bakgård fra gaten eller curbside. Opprette én eller flere lysthus i hagen eller verftet plass å skille et hvileområde, en hage eller å dekorere blomsterbed.

Espalier


En espalier brukes i hager og landskap som en frittstående stykke å gi vinstokker noe å klatre. Lemmer og grener er knyttet til et espalier slik at anlegget kan trenes til å vokse oppover samt spre horisontalt over espalier. For eksempel, vil du bruke en espalier for å støtte en treaktig drue vintreet plante, eller å støtte og trene anbudet stammer av en blomstrende klematis, bougainvillea eller tropisk Mandevilla plante å vokse opp.

Likheter og forskjeller


En arbor og espalier er like i at de er strukturelle elementer. Begge gir høyde og interesse verdi til landskap og hager. Begge arbors og trellises er vanligvis dekket med Vining og klatreplanter.

De deler også likheter i materialer som brukes til bygging. Arbors og trellises er ofte laget av trematerialer som redwood, seder og innlemme flettverket. Moderne arbors og trellises kan også være laget av metall materialer.

En stor synlig forskjell er at en arbor vil ofte ha et "tak" element, mens et espalier vil ikke. Et espalier kan festes til en vegg struktur, men ikke et lysthus. Fra en purist ståsted, er en arbor en struktur for folk som det gir skygge eller fungerer som en gated oppføring til en hage, mens et espalier er en struktur spesielt utviklet for å støtte beplantning.

Design Styles


Du kan være veldig kreativ i å utforme en arbor, spesielt med tanke på taket stil. Arbor kan utformes med buet tak med taksperrer og selv har en Fishtail hovedbok bord på forsiden. Du kan vedta en Cape Cod stil og male arbor hvit, med hengende kurver med etterfølgende blomster som lyse fargede petunia. Alternativt, kan du vurdere en asiatisk-inspirert "måne gate" design og kuttet en stor sirkulær åpning i arbor for å tjene som en oppføring gate til hagen din.

Vær kreativ i materialvalg for espalier ved hjelp av naturlige materialer som bambus siv eller male gitteret er en fet rød eller indigo blå. Enten du velger en arbor, et espalier eller begge, bruke kreativitet for å gjøre strukturen misunnelse av blokken.