Hovudside

Hjemmelaget gjødsel for en Hydrangea Bush

by Walther

Hjemmelaget gjødsel for en Hydrangea Bush

Hortensia er syre-elskende planter som trives i jord hvor mange planter ville dø. Leverer ekstra næringsstoffer gjennom en hjemmelaget gjødsel vil oppmuntre planten til å blomstre, sende opp dyp blå til lilla blomst hoder. Fargen på blomstene vil endres etter hvert som pH av endringene jord så hvis du gjødsle med kalk, vil de blå blomstene sakte endres til rosa. Normalt hortensia dyrkere bruke en syre formulering for sine anlegg.

Generelle Næringsstoffer


Bare fordi en plante anses syre-elskende betyr ikke at det trenger et annet sett av næringsstoffer enn det som kreves av de plantene som anses mer basisk-elskende. Forskjellen ligger i at surheten i jordsmonnet i seg selv. Hortensia fortsatt trenger alle de 13 elementene som alle andre planter trenger, men uten det sure miljøet, kan de ikke absorbere dem.

Parent Blanding


Blandingen der du planter hortensia, eller den overordnede blanding, må være sure i naturen for å starte med, eller selv om du legger til et surt gjødsel, vil pH stige for mye for å støtte veksten av en hortensia. Alkalizing materialer som flis og betong stiftelser eller tung leire ikke blir surere over tid. Bruk torvmose, barnåler, sand og plantejord for å skape et surt miljø for hortensia før du legger gjødsel.

Yard Materials


Lage dine egne gjødsel innebærer å bruke materialer som vil gi de næringsstoffene som hortensia trenger. Du kan bruke naturmaterialer fra din egen bakgård som ormen støpte, tang produkter, furubark bøter og strimlet torvmose i tillegg til godt råtnet kompost for å gi de nødvendige næringsstoffer samtidig holde jorda syrlig.

Hjemmelagde formler


Ved hjelp av butikk-kjøpte materialer er et annet alternativ i å blande opp din egen gjødsel for hortensia. Lag din egen gjødsel ved hjelp av produkter som om du ville gjort for andre sure-elskende planter - kompost, tareprodukter, chelated jern, alfalfa måltid, Epsom salter, blod måltid, boron eller green. Mikse og matche disse til å møte behovene til din jord i henhold til instruksjonene på emballasjen.