Hovudside

Årlig etterfølgende planter

by Walther

Ettårige er planter med en kort levetid på bare en vekstsesong. Gartnere bruker følgende årlige planter i estetisk tiltalende hengende kurver og langs trellises. Løpende ettårige kommer i et bredt utvalg av planter.

Identifikasjon


En etterfølgende anlegg er en art av plante som sprer danner lange sidestengler eller tentakler. Visse følgende planter krølle ved enden av stilkene, mens andre klatre oppover for å dekke vegger eller andre gjenstander. Løpende plantene vokser raskt og kan bli invaderende hvis ikke skikkelig vedlikeholdt.

Typer


Noen typer etterfølgende årlige planter inkluderer lakris anlegg (Helichrysum petiolatum), fire (Mirabalis jalapa) og etterfølgende verbena (Verbena canadensis). Lakris anlegget har sølvhvite blader og vokser til lengder på 24 til 36 inches. Klokken fire planter vokser opp til 36 inches lang med blomster som kan åpnes i løpet av ettermiddagen. Følgende verbena har en lav, krypende skjema med lilla blomster og dype grønne blader.

Vekstforhold


Velg en plassering for anlegget avhengig av ønsket tenne årlige behov. Bruk bare godt drenerende jord for ettårige å forebygge sykdommer og rot råtne. Ved bruk av containere til å plante stauder, vurdere fôr potting container med torvmose å absorbere overflødig vann.