Hovudside

Planter for en Shady Rock Garden

by Walther

Planter for en Shady Rock Garden

Rock hager kan skapes i nesten alle områder av hagen din, men utnytte skyggefulle steder er den beste måten å lyse opp en ellers trist plass. Designe din rock garden å fylle skyggefulle områder bidrar til å redusere erosjon av jord og gir en mulighet til å legge farge til din hage. Velger planter for en skyggefull rock garden bør ikke presentere et problem, da det er et bredt utvalg som kan vokse under betingelsene for en stein hage.

Kanter Candytuft


Kanter candytuft, eller Iberis sempervirens, er et populært valg for kantene av skyggefulle rock hager. Å kunne vokse i delvis skyggefulle områder, den eviggrønne planten vokser hauger av skinnende, mørkegrønne blader som nå ca 6 til 12 inches høy. Løpet av våren og forsommeren, små, flate hvite blomster vises i overflod, nesten dekker bladene til planten. Kanter candytuft vil spre 1 til 3 meter i diameter, så er det viktig å ha det i bakhodet. Plasser steiner i mellom plantene dine for å kontrollere spredning aspektet.

Columbine


Det skraverte området i rock hager er perfekt for å forlenge blomstringen span av Columbine, eller Aquilegia. Selv om Columbine kan plantes i sol eller skyggefulle områder, vil de piggete lilla blomster med gule sentre vare gjennom blomstringstiden fra mai til juni dersom anlegget ligger i skyggen. Den løs, godt drenert jord av rock garden er utmerket for de voksende vaner av Columbine, som foretrekker den type jord. Plantene vokser 6 til 12 inches høy, og spre 9 til 12 inches i diameter.

Maidenhair Spleenwort


Den snikende løvverk av maiden spleenwort trives i skyggefulle rock hager, som det er der anlegget er funnet i naturen. Kjent botanisk som Grønnburkne, er maidenhair spleenwort en bregne som når 4 til 7 inches i høyden, og spirer tuftet mørkegrønne blader på svart, stammer stri. Dette anlegget nyter godt drenert jord som er ofte funnet i steinbed.

Periwinkle


Periwinkle, eller Vinca major, er en lavtvoksende bunndekkende at bare når høyder på ca 6 inches høy. Den flerårig plante produserer rikelig blomster fra midspring til midtsommer. Blomstene har fem kronblad og finnes i en rekke farger, inkludert lilla, blå, rød og hvit. Negl vokser ganske raskt og kan kjøre forbi mindre planter, så velg din plassering omhu. Kantene på lyssky rock garden eller områder der det er overflødig plass er de beste alternativene.