Hovudside

Hva kan jeg legge på en metall tak for å stoppe lekker vann?

by Walther

Hva kan jeg legge på en metall tak for å stoppe lekker vann?

Metalltak kan være et godt alternativ for huseiere. Metalltak tåle tøffe værforhold, og kan vare i 100 år. Selv metalltak koste mer enn andre takmaterialer, rettferdiggjøre de innledende investering på lang sikt. Metalltak kan utvikle problemer med sømmer eller korrosjon som kan føre til lekkasje av vann i det indre av hjemmet.

Om metalltak


Metall tak generelt er laget av galvanisert stål eller aluminium, selv om noen er sammensatt av kobber og sink. Metalltak kan være i sluttet ark eller helvetesild. Korrugert metall, kan også anvendes. De kommer i en rekke farger og generelt er belagt med korrosjonsbestandige og UV-beskyttende kjemikalier for å gi en langvarig finish. Metal taktekking materialer vanligvis er sammen med skruer og sømmer. Produsenter generelt gi garantier som dekker taket for 30 til 50 år, ifølge nettstedet Metal Taktekking Alliance.

Metal Roof Problemer


Metalltak kan utvikle flere typer problemer, på grunn av sin konstruksjon og komposisjon. Stål tak kan utvikle rusting fra eksponering til elementene. De fleste stål takene er galvanisert, noe som reduserer korrosjonsproblemer. Aluminium tak ruster ikke, men de kan utvikle en oksydert belegg mot fuktighet. Ekspansjon og sammentrekning fra temperaturendringer kan føre til små feil i material leddene som fører til lekkasjer.

Lekkasjer i metalltak


Eldre metalltak som var festet med spiker kan utvikle vannlekkasjer når spikerhullene utvide og forstørre. Nyere tak er festet på plass med skruer som ikke skaper dette problemet. Selv med beskyttende belegg som brukes på metalltak, kan korrosjon utvikle seg i små områder hvor belegget blir kompromittert. Hvis ikke raskt reparert, kan disse små feil føre inntrenging av vann inn materialer under taket og til slutt føre til vannlekkasjer inn i interiøret i hjemmet. Huseiere bør inspisere sine tak årlig for å finne og reparere små problemer som kan føre til større funn.

Reparere lekkasjer i Metal Roof


Med mindre du reparere små problemer på taket umiddelbart, kan vannet renne under overflatematerialer og forringes underliggende strukturer. Dette problemet vil skape mer dyre reparasjoner på et senere tidspunkt. Du må forsegle ekspanderte festehull med tjære eller annet vanntett taktekking materiale. Små hull i metall kan være lappet med et stykke metall kuttet litt større enn hullet, plassert under takmaterialet og festet på plass, ifølge Mother Earth News nettside. For mer omfattende problemer med vann lekker gjennom metall taket, ta kontakt med en entreprenør for råd om vanntett belegg som er tilgjengelige.