Hovudside

Slik fjerner sigarettrøyk lukt fra møbler

by Walther

Slik fjerner sigarettrøyk lukt fra møbler

Hvis noen i din familie røyker eller du har kjøpt noen brukte møbler bare for å oppdage eieren var en røyker, har du sannsynligvis oppdaget effekter sigarettrøyk kan ha på møblene dine. Porøse materialer, slik som stoff og polstring på møbler, absorberer sigarettrøyk og forårsake en opphoping av lukt. Selv ikke den mest behagelig eller enkel jobb, kan du fjerne sigarettrøyk lukt fra møbler med noen få enkle forsyninger og litt repetisjon.

Bruksanvisning


•  Dryss natron liberalt på stoff møbler. Ikke bekymre deg for å bruke for mye; natron vil ikke skade eller bleke møbler på noen måte. For ikke-stoff møbler, bruk en sprayflaske å spraye møbler rikelig med rett hvit eddik og la den sitte. Plassere et håndkle under møbler for å absorbere noen drypp.

•  Brush natron i fibrene i stoff møbler ved å arbeide natron på med frem og tilbake bevegelser av børsten. Tillat natron til å sitte i stoffet i minst en time.

•  Tørk eddik av av ikke-stoff møbler ved hjelp av et rent håndkle. Håndkleet kan bli gul eller brun fra sigarettrøyk. Fortsett å spraye møbler med eddik og tørk ned inntil ingen flere beis overføringer til håndkleet.

•  Vacuum natron ut av stoff-dekket møbler. Hvis lukten vedvarer, gjenta denne prosedyren inntil lukt er borte.

Tips og advarsler


  • La natron til å sitte over natten på møbler som har en spesielt tung røyk lukt. Hvis det er praktisk, plassere møbler utendørs, så vel; frisk luft hjelper.
  • Hold barn og kjæledyr borte fra natron og eddik.