Hovudside

Forskjellige planter som kan brukes til etanolproduksjon

by Walther

Forskjellige planter som kan brukes til etanolproduksjon

Etanol er en type alkohol laget av plantemateriale. Det regnes som en erstatning eller tilsetningsstoff for bensin og brukes som brensel i bil og andre motorer. Da kostnadene for bensin produksjonen øker, er det en høyere andel i etanol som et billigere brennstoffkilde. Det finnes flere forskjellige planter som kan brukes for etanolproduksjon.

Kudzu


Kudzu er en sprek vintreet som vokser vilt i det sørøstlige USA. Den ble introdusert til USA på slutten av 1800-tallet som mat for storfe og ble senere plantet for erosjonssikring. Kudzu rømt dyrking og er nå ansett som en skadelig ugress. Kudzu vokser svært raskt, opptil 60 meter per sesong, og kan høstes to ganger per år uten å skade anlegget.

Switch


Switch (Panicum virgatum) er en innfødt flerårig gress som vokser naturlig i Midtvesten og Sørøst USA Men for optimal produksjon, nitrogengjødsel må brukes og forbedrede varianter av Switch må være plantet. Den har en meget høy avkastning fordi det er bare plantet en gang, i motsetning til mais som er plantet hvert år. Switch produserer nesten fem ganger så mye energi det tar å vokse, så det er en svært produktiv plante å bruke for etanolproduksjon.

Mais


Mais er hva folk flest tenker på når det kommer til etanolproduserende avlinger. Men, for å dyrke korn, er masse energi forbrukes i planting og høsting prosessen. I tillegg, når kornet når etanol anlegget for behandling, er mer energi for å produsere etanol fra mais, noe som gjør avkastningen lav. Ved hjelp av mais til etanol driver også opp prisen på mat som jordbruksland brukt til å dyrke matplanter er erstattet av maisavlinger knyttet til etanol produksjon. Selv mais var opprinnelig tenkt å være den beste anlegg for etanolproduksjon, er den faller i unåde som andre planter blir nå vurdert.

Sukkerrør


Sugarcane brukes mye for etanolproduksjon er Brasil. Nesten ingen del av anlegget er bortkastet i produksjonsprosessen. Det er lett å vokse, sammenlignet med mais, og krever lite gjødsel. Sugarcane multipliserer raskt, og ett felt kan høstes flere ganger. Men fordi sukkerrør vokser best i tropiske og subtropiske klima, det kan ikke overleve hvis plantet i midtvesten i USA.