Hovudside

Hvordan Grow Jordbær i Bark Mulch

by Walther

Hvordan Grow Jordbær i Bark Mulch

Jordbær er små frukt planter som vokser hell over hele landet. Disse er frost hardfør stauder som vokser og produserer sin frukt i inntil fem år og overleve selv harde vinterstormene. Jordbær alltid trenger spesifikke forhold for å vokse og trives, skjønt, inkludert full sol, næringsrik jord og beskyttelse mot ugress og tørking. Dyrk dine jordbær med generøse mengder organisk kompost og mulch for beste suksess.

Bruksanvisning


En plante jordbær i midten av våren, like etter den siste frost av året. Selv om plantene er hardføre for frost når de modnes, de trenger varme været for beplantning og etablering. Plante bærene når natt tid temperaturer varme til 60 grader F.

•  Finn et nettsted som gir deg 10 til 20 kvadratmeter med plass for planting og får full sol hele dagen, med rask drenering og luftsirkulasjon. Jordbærplanter vil vokse i delvis skygge, men vil ikke blomstre eller bærer moden frukt, og må alltid få rask drenering. Ikke plante jordbær i spots hvor du har vokst tomater, paprika, auberginer eller poteter siden disse avlinger kan forlate sykdommer i jord som vil angripe jordbærplanter.

•  Endre jorda flere dager før planting for å gi det tid til å bosette seg. Grave i toppen 6 inches av jord for å løsne den, og tilsett 3 inches av organisk kompost å gi jordbærplanter en rik, smuldrete og fuktig voksende fundament. Jordbær gjør best med mye fruktbar organisk ernæring. Bland 6-24-24 gjødsel inn i toppen 6 inches av jord med en hastighet på £ 2. per 100 kvadratmeter med voksende plass. Vanne området jevnt i 30 minutter, og deretter la den hvile.

•  Plant jordbær på et kjølig, overskyet dag for å holde dem fra å tørke ut i løpet av planting prosessen. Plass plantene på 15 til 24 inches i raden, med 36 til 48 inches mellom radene. Plante jordbær slik at krysset av røttene til stammen sitter på jord nivå; disse plantene dø med altfor dype eller grunne beplantning.

•  Vann jordbær patch før vannet soaks ned 3 til 4 inches i jorda, så lå 2 til 3 inches av organisk mulch som tre bark eller furu chips mellom beplantning og rader. Mulch opprettholder jordens varme og fuktighet og begrenser luke vekst for plantene.

•  Vann jordbær med to inches av vann hver uke og vedlikeholde din mulch lag gjennom hele sesongen. Mulch vil bryte ned over tid, så bland det i jorda å kompostere og legge et nytt lag.

Tips og advarsler


  • Bruke bark mulch, halm og strimlet papir for å beskytte jordbærplanter i løpet av vinteren og vedlikeholde din planting.