Hovudside

Dundyne Mugg fjerning

by Walther

Dundyne Mugg fjerning

De fleste forstår faren for mugg og mugg vekst i hjemmet. Disse sporene oftest vokser i fuktige områder, spesielt bad, og kan forårsake infeksjoner og sykdom blant medlemmer av husstanden. Når mugg dukker opp på uventede steder, men det kan være enda farligere. Mugg kan finnes overalt fuktig, inkludert innen ditt dundyne hvis det ikke er rengjort og tørket ordentlig. Ta ordentlig vare på din dyne, og du kan unngå og fjerne denne mugg.

Fjerne mugg


Før du forsøker å fjerne mugg fra din dyne, vurdere skaden. Hvis det er bare noen få flekker av mugg eller mugg vises på overflaten, bør du være i stand til å fjerne det. Hvis mugg har sivet inn i de ned fjær, er dyne ødelagt; det vil ikke være trygt å bruke det.

Når du forbereder å fjerne mugg fra dundyne, trekke overflaten opp fra ned fjær fylling så mye som mulig. Prøv å ikke få disse fjær våt. I tillegg er produktene du vil bruke til å drepe mugg (blekemiddel, eddik eller hydrogen peroxide) kan gå i oppløsning de følsomme ned fjær.

Bland en rengjøring løsning ved hjelp av to deler varmt vann og en del mugg morderen, generelt blekemiddel, hydrogen peroxide eller hvit eddik. Bruk bomullspinner å anvende bare en liten mengde av løsningen på overflaten; hvis du arbeider med store flekker du kan spray løsningen på, men bare bruke så mye som du trenger. Vær forsiktig så du ikke våt dyne mer enn du må.

La løsningen arbeidet med mugg i to eller tre minutter, tørk bort med en myk hvit klut fuktet med rent vann. Gjenta rengjøringen og skyllingen som er nødvendig for å fjerne alt av mugg.

Husk at hvis du har problemer med denne renhold, eller ikke lykkes i å fjerne mugg, kan du ta kontakt med en profesjonell renere. Rengjøringsmidler har tilgang til rengjøring løsninger og verktøy som kan bidra til å fjerne disse tøffere flekker.

Hindre mugg


Den enkleste måten å holde familien din trygg fra mugg er å hindre den helt. Det er noen ganske grunnleggende måter å hindre vekst av mugg i din dyne. Gjør ditt beste for å holde dundyne tørre hele tiden. Unngå å drikke eller spise i nærheten av dyne for å unngå søl. Hvis et spill ikke forekomme, rense den opp så snart som mulig, og kjøre dyne gjennom en tørke sykling å sørge for at all fuktighet er fjernet.

Mange produsenter av dundyner tyder på at du har dine dundyner renset profesjonelt, for å oppnå riktig tørk og unngå mugg buildup. Hvis du gjør vaske dyne hjemme, tørke dynen i en tørketrommel, på lav varme omgivelser. Det kan ta 8 til 12 timer for å fullt tørke en dundyne.

Hvis du lagrer din dundyne, også lagre den på et tørt og kjølig sted for å unngå opphoping av fuktighet, noe som fører til mugg vekst. Oppbevar aldri dyne i en plastpose, fordi disse posene ikke tillater for luftstrøm og fremme veksten av mugg. Hvis du ikke har tilgang til en oppbevaringspose for lagring, vikle din dyne i bomullshåndklær eller gammel bomull klær, som bomull vil puste og sørger for riktig luftstrøm.