Hovudside

Ville planter i vinter

by Walther

Ville planter i vinter

Vinteren er tradisjonelt avbildet som en ufruktbar tid blottet for vekst. Selv om kaldt vær og påfølgende lave vannforsyninger forårsake mange planter til å gå i dvale for vinteren, andre forblir levende. Mot nakne grener og en guffen grå himmel, disse plantene legge farge til vinterlandskapet.

Holly (Ilex)


Holly (Ilex) fungerer som den ikoniske vinter anlegget fordi dens grønne blader og røde bær vedvare gjennom vinteren. Den amerikanske kristtorn (Ilex opaca) varierer fra New England, sør til Nord-Florida og Øst-Texas. Selv dyrket kristtorn arter forblir mindre, den amerikanske kristtorn når vekst av et tre. Holly vokser godt på nesten alle jordtype, selv om den foretrekker våt, litt sure nettsteder. Hollies produsere mannlige og kvinnelige blomster på separate trær, så ikke alle trær produserer bær. Berry produksjon krever begge kjønn vokser i nærheten av hverandre. Som en innfødt plante, serverer kristtorn som en viktig vinter matkilde for dyreliv, fôring minst 18 arter av fugler, rådyr, ekorn og andre små pattedyr, ifølge US Forest Service.

Witch Hazel (Hamamelis virginiana)


Trollhassel (Hamamelis virginiana) vokser som en busk eller lite tre, som varierer i høyde 10-35 meter. I høst blir trollhassel løvverk til en dyp-gylden farge, men blomstene skiller seg ut i vinterskogen. Gule blomster som ligner gyldenbrunt bånd vedvare inn i vinter, selv etter at trollhassel har kastet sine blader. Trollhassel oppstår direkte i østlige Nord-Amerika fra så langt nord som Canada, sørover til Florida og Texas, ifølge Lady Bird Johnson Wildflower Center. Når fruktene dannes fra blomstene i vinter, gir de en matkilde for ville fugler, mens hjort og andre pattedyr bla bladverket.

Mountain Laurel (Kalmia latifolia)


Fjellet laurbær tallet (Kalmia latifolia) berømmelse kommer fra sine klynger av hvite og rosa blomster som den produserer i slutten av våren. Som en eviggrønn busk, nådegaver fjellet laurbær bakkene i Appalachene med sin eviggrønne bladverket. En opprinnelig fra det østlige USA og Sør-Quebec, lever i fjellet laurbær fjellene, som navnet antyder, ifølge US Forest Service. Selv normalt en busk, noen fjell laurbær nå 40 meter i høyden. Dens tykke, læraktige blader vedvarer gjennom vinteren, endring fra grønt til lilla. Fjellet laurbær omfattende nord-sør utvalg utsetter det til en rekke klimaforhold, men det har en tendens til å foretrekke områder som får mye nedbør.