Hovudside

Hvordan Plant Miniatyr Roses i containere

by Walther

En miniatyr rose er en dverg rosebusk. Bush, blader og blomster er alle liten. Roseblomster kan være på størrelse med en fjerdedel. Miniatyr roser vokse 6-36 inches høy. Miniatyr roser kommer i en rekke blomstertyper og farger. De ser bra ut i hengende kurver og beholdere. En fordel med å sette miniatyr roser i en container er at det sparer plass i hagen. Den gjør det også for gartnere som ikke kan arbeide på bakken for å holde hageroser i containere. Miljøet som miniatyr roser er utsatt for kan kontrolleres ved å bringe rosebusken inne under rose uvennlig vær.

Bruksanvisning


•  Bland sammen like store deler av potting jord, kompost og perlite. Dette skaper en rik, godt drenerende jord blanding.

•  Fyll plante pott halvveis med jord blanding. Hold det løs på dette punktet. Ikke komprimere det ennå. Hul ut en plass i midten for rose røtter.

•  Vipp miniatyr rose bush på sin side og trekk det forsiktig ut av beholderen. Prøv å holde så mye av jordsmonnet på roten som mulig. Dette vil bidra til å redusere transplantasjon-sjokk.

•  Sett rosebusk i det nye anlegget potten. Fyll resten av plassen med mer av jorda blandingen.

•  Firm jorda i rundt miniatyr rose bush. Vann til den renner ut i bunnen av plante-potta. Dette bidrar til å bosette jorda rundt rosebusken.

Tips og advarsler


  • Miniatyr rosebusker produsere blomstrer på ny vekst tre. Trimme bort gammel vekst tre og døende blomster for å oppmuntre en utvidet blomstrende sesong. Dette hindrer også rosebusken fra å bli straggly ute og holder sin kompakte vekst.
  • Vanne din miniatyr rose bush ofte. Containere tendens til å tørke ut raskt og roser som sin jorden fuktig. Sjekk 1 cm under toppen av jorda for tørrhet for å se om det er behov for å være watered.Soil direkte fra hagen er ikke egnet til bruk i beholdere. Jordsmonnet kan inneholde ugress, skadedyr og sykdommer. Hagejord komprimerer også ned med gjentatt vanning.