Hovudside

Slik gjenoppretter Saltillo Tile

by Walther

Slik gjenoppretter Saltillo Tile

Saltillo er et håndlagde fliser fra Mexico som er blandet for hånd og helles i formene. Det tørker deretter i ovner eller i solen før det stivner til et attraktivt materiale for gulv. Hver flis er litt annerledes i skyggelegging. Noen fliser selv har små dyr overføringene fra å bli tørket utendørs. Saltillo er også porøs, noe som betyr at det lett kan flekke eller bli slitt når den ikke er riktig omsorg for eller tilstrekkelig forseglet. Refinish din Saltillo med noen få enkle trinn. Du kan selv velge å endre fargen med flekken.

Bruksanvisning


•  Støvsug gulvene og fjerne all smuss og løse partikler fra gulvet.

•  Bland en løsning av en del eddik og to deler vann. Mopp gulvene med denne løsningen. Ikke la stående vann for å sitte på gulvene. Bruke et håndkle til å tørke opp vannet mens du arbeider.

•  Spre en kjemisk stripper over toppen av Saltillo flis med en mopp. Dette vil fjerne eventuelle gjenværende fugemasse. Fugemasse vil gulne med alderen. Fjerne tetningsmasse vil bringe tilbake den opprinnelige fargen på Saltillo. Hvis du planlegger å farge flisene, vil fjerne fugemasse la flekken for å trenge gjennom. La stripper til å sitte i 20 minutter.

•  Fjern kjemikalier fra Saltillo med en mopp, ved hjelp av eddik-og-vann løsning. Tørk etasjer med rene, myke håndklær.

•  Dypp en liten svamp i flis flekken og gni det inn i flisen i en sirkulær bevegelse. La første strøk tørke og evaluere resultatene. Påfør ett til to strøk med beis til du får et utseende du liker. La flekken tørke helt. Hopp over dette trinnet hvis du er fornøyd med den opprinnelige fargen på flisene.

•  Spre fugemasse på gulvene med en myk mopp. Bruk en fugemasse godkjent for Saltillo flis. La fugemasse tørke over natten før du går på de refinished gulv.

Tips og advarsler


  • Alltid kjøpe din rengjøring og omlakkering produkter fra en pålitelig Satillo forhandler. Ikke alle produkter er egnet for bruk på disse porøse fliser.