Hovudside

Hvordan lage en Pond Fountain

by Walther

Hvordan lage en Pond Fountain

Dammen fontener ikke bare ser ut og høres tiltalende på en sommerdag, de også bidra lufte vann for fisk og planteliv. Fontener spenner fra forseggjorte, multilevel kaskader til enkle boblende kilder. Størrelse, type og stil av dammen fontene avhenger av størrelsen på dammen. En annen vurdering er fontene støy. Store, høy-volum fontener drevet av kraftige pumper kan gjøre sprut og generator støy som overdøver andre lyder i hagen. Ideelt sett bør du designe fontenen mens utforme en ny dam, ellers må du kanskje delvis eller helt drenere dammen for å installere fontene.

Bruksanvisning


•  Kjøp en elektrisk dam pumpe fra en hage butikken eller dam spesialist. Sats på en nedsenkbar modell for de fleste hagedammer. Vannkjølte pumper er et bedre alternativ enn oljekjølte modeller - de trenger ikke føre til forurensning eller slicks hvis de lekker, ifølge Oregon State University. Se etter pumper som klarer minst 120-145 liter per time for en liten dam, med mer for større dammer, ifølge Aquatic fellesskap. Kjøp en ekstra lengde på pumpeslangen.

•  Kartlegg hvor i dammen din du ønsker å plassere fontenen. Sørg for at det er tilgjengelig for enkelt vedlikehold. I små dammer, kan fontenen gå i midten. Fontener i større dammer bør være på kanten eller til den ene siden.

•  Installer en enkel boblende fontene ved siden av dammen. Sett pumpeslangen gjennom bunnen av stykke sterk plastfolie. Forsegle hullet rundt slangen med den vanntette forsegling. Fest ark på bakken, vinklet mot dammen. Bygge opp et område på småstein og steiner på toppen av plastlaget. Vann vil boble over disse bergartene i bassenget.

•  Stack skifer, murstein eller stein i nærheten av dammen for å skape et mer forseggjort fontene. Plasser stabelen i midten av dammen hvis du har en mindre dam. Drevet pumpeslangen opp gjennom midten av stabelen, med enden peker ut gjennom steinene. Eller vinkel det mot steinene slik at vannet vil spre seg.

•  Kjøp en forhåndslagde fontene eller fontene statue hvis du ønsker en mer dekorativ funksjon. Dam statuer fra hagesentrene har vanligvis hull å imøtekomme pumpeslanger.

•  Få råd fra en profesjonell elektriker før fikse ledningsnett for pumpen. Sørg for at alle ledninger er utendørs-kvalitet og plasseres i egnet rør, og at alle trafikk er vanntette. The Pond Expert hjemmeside anbefaler deg å beskytte systemet med en jordfeilbryter (RCD).

•  Kontroller at pumpen er helt under vann før flicking bryteren for å unngå utbrenthet. Slå på pumpen og se hvordan fontene ser ut. Juster pumpe- og slange innstillinger inntil vannhastigheten er til din smak.

Tips og advarsler


  • Sette planter og steiner rundt pumpen, ledningsnett og fontene for beskyttelse og et penere utseende.
  • Arbeid aldri med levende strøm i nærheten av vann til du er sikker på at alle kretser har blitt gjort vannsikre.