Hovudside

Slik Care for Cedar Wood & Lumber

by Walther

Slik Care for Cedar Wood & Lumber

Finkornet sedertre er et populært valg for tømrere gjør både innendørs og utendørs produkter, fra gjerder og dekk til møbler og dekorasjoner. De små korn av veden gjør det naturlig motstandsdyktig mot insekter, råte, sopp og andre vanlige tre problemer, og den naturlige fargen gir et rustikt utseende for alle bruksområder. Forsiktig rengjøring av tre vil holde den ser sitt beste, og du kan også velge å fullføre eller beskytte treverket med naturlige oljer for å opprettholde like ny titt av sedertre produkter.

Bruksanvisning


•  Fyll en bøtte med en liter varmt vann. Tilsett 3-½ kopper klorin og 1 oz. av flytende oppvaskmiddel til gallon av varmt vann og rør grundig for å sørge for at de er blandet sammen.

•  Suge en fille, svamp eller myk bust kratt pensel i vaskemiddelblandingen. Rengjøre sedertre overflaten med denne blandingen. Blekemiddel vil drepe eventuelle muggsporer som har samlet seg på overflaten. Denne blandingen vil også fjerne eventuelle lag av skitt eller støv, avslører den sanne sedertre farge under.

•  Vask treverket en gang hver sjette måned eller etter behov for å fjerne skitt på overflaten og støv. Selve rengjøringsbehov vil variere, avhengig av hvor tungt det sedertre elementet brukes.

•  Påfør et tynt lag med linolje til sedertre etter rengjøring. Arbeid det inn i overflaten med en poleringsklut eller lofri klut; alltid arbeider i retning av kornet. Dette vil forsterke den naturlige utseendet på sedertre og hente ut korn, og vil også gi et tynt lag av beskyttelse for treet.

Tips og advarsler


  • Du kan sette flekker og forsegle sedertre i tillegg, avhengig av dine preferanser for utseendet på tre. Utette og unstained sedertre vil alder til en lys grå farge uten skader. Hvis du flekken sedertre, på nytt flekken hvert annet år.
  • Du kan male over sedertre, men malingen vil gå tvers gjennom korn, og du vil sannsynligvis ikke være i stand til å strippe malingen bort senere. Bare male hvis du er sikker på at du ikke ønsker det naturlige sedertre utseende.