Hovudside

De Blomster på Mine Potteplanter er døende

by Walther

De Blomster på Mine Potteplanter er døende

Blomstrende planter potte i containere trenger ekstra omsorg som er forskjellig fra hva hage planter krever. Hvis blomstene er døende på dine potteplanter, kan det være av en mangel på --- eller for mye --- næringsstoffer eller sollys, eller rett og slett fordi anlegget ikke får nok fuktighet.

Næringsstoffer


Næringsstoffene i jorda av en potteplante er oppbrukt raskere enn i hageplanter. Ved påsetting av blomsterplanter i en container, bland organisk materiale sammen med matjord. Kompost vil bidra til å holde spor av næringsstoffer i jorda mellom feedings. Bruk en godt balansert gjødsel, men ikke over-gjødsle planten. Hver enkelt plante har en spesifikk gjødsel behov. Dette kan være en gang i uken, annenhver uke eller en gang i måneden. Det er viktig at potteplanter får riktig mengde gjødsel for å holde anlegget sunt.

Vanning


Blomstrende planter vil dø uten nok vann, eller hvis de er over-vannet. Ulike planter har ulike behov for fuktighet. Gloxinias trenger et fuktig jord gjennom hele vekstsesongen, men geranier tåler tørr jord mellom hver vanning. Beholderen må ha dreneringshull i bunnen eller på siden av beholderen for å tillate at overskytende vann kan renne ut etter vanning. De fleste planter liker ikke soggy jord. Hvis blomstene er døende, kan det være et resultat av for lite eller for mye vann.

Beskjæring


Blomstrende planter trenger ukentlig grooming å fjerne eller deadhead, de brukte blomster. Deadheading planter vil oppmuntre til ny vekst. Dersom anlegget er leggy, må du kanskje kutte tilbake leggy stilkene å fremme en kortere, bushier vekst, noe som vil gi mer energi til stilkene og blomsterknopper.

Lett


Alle blomstrende planter i containere trenger sollys, men mengden av lys forskjellig. Petunia vil trives i beholdere med direkte sollys i minst seks timer, men noen planter, som for eksempel en fredslilje, kan tolerere dårlige lysforhold. Plassere anlegget på et annet sted for å møte sine lette behov og forhindre fremtidig tap av blomster.

Container Størrelse


Sette en blomstrende plante i en beholder som er for liten vil føre til at røttene av anlegget til å bli overfylt, noe som kan føre til at anlegget og blomster til å dø. Ideelt sett ønsker du å sette anlegget i en beholder som er minst seks inches i diameter eller en størrelse som vil støtte en fullvoksen plante. Stauder og sommerblomster trenger containere 8 inches i diameter eller større, men årbøker som vokser mindre enn 12 inches tall kan puttet i containere så lite som 4 inches i diameter.