Hovudside

Mine Roses taper Løv

by Walther

Mine Roses taper Løv

Roser (Rosa spp.) Er blant de mest anerkjente og mest vokst blomster i verden, ifølge Feltet Roebuck i "Complete Roses." Løvfellende eller eviggrønne rose planter vokser som vinranker, busker og bakken dekker og kommer i et bredt spekter av farger. En sopp sykdom er en sannsynlig årsak til defoliation i roser.

Identifikasjon


Svart flekk er en sopp sykdom rose forårsaket av Diplocarpon rosae. Sykdommen er mest utbredt på miniatyr rose varianter. Svart flekk er en alvorlig lidelse i regioner med regnværs somre eller kjøligere vær.

Symptomer


Sykdommen er preget av utseendet av svarte flekker med fiberlignende grenser på øvre bladoverflatene. Det er ingen medfølgende vekst på bladundersiden. Flekkene også spre seg til sukkulent stengler. Som sykdommen utvikler seg, svarte fruiting organer og gule grenser begynner å vises i de plassene og løvverk begynner å falle.

Ledelse


Unngå å plassere anlegget i fuktige eller dårlig ventilerte områder. Ikke bruk overhead sprinkleranlegg, som langvarig fuktighet på løvverk favoriserer vekst av sopp. Beskjære alle berørte planteområder og kast rusk. Kjemisk kontroll alternativer inkluderer bruk av triforin eller cholorothalonil.