Hovudside

Hvordan Repot en hestehale Palm Tree

by Walther

Hestehale palmetre (Nolina recurvata) er innfødt til den meksikanske ørkenen. I USA, vokser det utendørs i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 10 til 11. Det er en populær potteplante dyrkes innendørs eller utendørs der den kan beskyttes mot minusgrader. Plantet i bakken, kan en hestehale palmetre nå 18 meter, men container-dyrket planter vokse til halvparten så stor. Hestehale palm har en rett stamme med den oppsvulmede basen som lagrer fuktighet. De lange bladene vokser fra et sentralt område på toppen av anlegget likner en hestehale.

Bruksanvisning


•  Kjøp en beholder som er to inches i diameter større enn beholderen der hestehale palmen er for tiden plantet. En større pott inneholder mer jord, men det overskytende jord beholder ubrukt fukt og råtner røttene til hestehale palmetre. Buret må være godt drenerende, så se etter dreneringshull. Dreneringshull som ligger på nedre kant er bedre enn et enkelt hull i bunnen som kan få tettet med jord.

•  Spre en en-tommers lag av ert grus eller småstein over bunnen av plantebeholderen for å sikre god drenering. Fyll beholderen en fjerdedel full med en godt drenert potting medium som kaktus og saftig blanding eller en blanding en halv god kvalitet potting jord og en halv hagebruk sand.

•  Fjern hestehale palmen fra sin nåværende container. Vær forsiktig med å trekke røttene vekk fra stammen basen. Hvis planten er rot-bundet, trykker du på siden av beholderen for å løsne hestehale palm så den glir fra beholderen.

•  Plant hestehale palmetre i den nye emballasjen. Legg til ny plantejord mellom røttene av planten og på siden av beholderen. Hestehale palmen må plantes på nøyaktig samme nivå som det ble plantet i forrige container.

•  Bløt potting jord rundt den nylig potted hestehale palme for å fjerne luftlommer rundt røttene av anlegget. Legg ekstra potting jord, om nødvendig, for å kompensere for utlignede jord. Vanne planten når de beste 1 1/2 inches av jorda er tørr. Når en hestehale palmetre ikke mottar tilstrekkelig fuktighet, de nederste bladene begynner å gulne. Overwatering anlegget resulterer i forråtnelse av den nedre stammen så vel som gule blader. Vann sparsomt i løpet av vinteren når veksten avtar.

•  Finn hestehale palme i et sterkt opplyst sted innendørs eller utenfor hvor det kan beskyttes mot minusgrader.

Tips og advarsler


  • I vekstsesongen, gjødsle din hestehale palmetre hver uke med en vannløselig gjødsel egnet for container planter. Fortynne gjødsel til det halve for hver applikasjon for å unngå å skade røttene av anlegget. Alltid vann anlegget grundig før påføring gjødsel.