Hovudside

Respirasjon Planter på Night

by Walther

Respirasjon Planter på Night

Mange av oss anta at grønne planter bare får sin energi fra næringsstoffene de trekker fra bakken og fotosyntese. Imidlertid er foto kun en del av prosessen for å gjøre plantene bruker energi for å vokse og trives. Grønne planter utnytte sine lagret energi gjennom respirasjon. I planter som produserer sukker gjennom fotosyntesen, er åndedrett prosessen der disse sukker brytes ned for energi til å hjelpe planten vokse.

Kjemiske endringer


Det er vanlig å tro at planter bare ta i karbondioksid og frigjør oksygen, men dette er ikke sant. Under respirasjonen, tar anlegget i oksygen og frigjør karbondioksid. Oksygenet som er nødvendig for å bryte ned lagret glukose fra fotosyntesen. Lik den energien som produseres når veden brenner, kombinerer oksygen med glukose sukker og omformer dem til energi, karbondioksyd og vann. Anlegget deretter støter ut det karbondioksyd. Planter fortsatt produserer mer netto oksygen i fotosyntese enn karbondioksyd frigjøres i respirasjon, noe som gjør dem fordelaktige for miljøet.

Hvordan Planter Pust


Hver del av anlegget er en del av pusteprosessen. Over jorden, planten absorberer oksygen gjennom porene på overflaten av hele anlegget kalt stomata. På treaktige trær, er porene på grenene kjent som lenticles. Ifølge The Open Door nettside, planter har i gjennomsnitt 300 stomata på hvert blad. Røttene ta opp oksygen fra luft mellomrom i jord --part av grunnen til at overwatering en plante er skadelig.

Faktorer som påvirker Plant respirasjon


Planter som photo inn åndedrett i balanse med deres nivå av lyseksponering. I svakt lys, fotosyntese og respirasjon skje på like priser; i mørke, forekommer bare åndedrett. Når plantene er ikke helt moden, deres respirasjonsmålinger øke etter hvert som de trenger energi for å vokse. Etter at anlegget når modenhet, avtar sin åndedrett. Varmere temperaturer og økt oksygennivå bidra til å øke frekvensen av åndedrett. Dårlig drenering jord redusere åndedrett fordi røttene ikke kan absorbere oksygen.

Hjelpe respirasjon


Åndedrett er en svært viktig del av plantevekstsykluser og planteproduksjon. For hjemmet gartner, spesielt en med et drivhus, hjelpe respirasjon og fotosyntese vil øke produktiviteten på anlegget og beskjære vekst. Økning av karbondioksidnivået i fotosyntese trinn vil føre til mer glukose for plantene å utnytte i åndedrett for vekst. En primære måten å øke karbondioksidnivået er å gjødsle med husdyrgjødsel eller kompost, som råtnende av organiske materialer skaper karbondioksid. Holde jorda luftet bidrar til å øke rot åndedrett.