Hovudside

Hvordan Shape en Fir Tree

by Walther

Hvordan Shape en Fir Tree

Grantrær krever svært lite beskjæring siden de naturlig vokser i en kjegleform. Plante edelgran på et sted som gjør det mulig for denne veksten, som det er sunnere for treet og mindre arbeid for deg. Utføre noen mild beskjæring på senvinteren, før ny vekst framgår. Imidlertid kan fjerning av en død eller brukket gren skje når som helst i løpet av året. Aldri toppe en edelgran. Dette fører til flere ledere til å danne og gir furua en grotesk, avrundet utseende.

Bruksanvisning


•  Fjern døde eller ødelagte greiner først. Bruke tre kutt dersom filialens diameter er større enn 2 inches. Plasser beskjæring sag under gren om en fot fra furua i bagasjerommet. Skjær opp en tredjedel av veien gjennom filial. Gjøre andre kutt tre inches forbi det første kuttet. Denne gangen kuttet ned en tredjedel av veien gjennom grenen. Gjør det tredje kuttet hele veien gjennom filialen like foran filialens krage.

•  Klipp av eventuelle greiner som konkurrerer med den sentrale lederen. Lederen er furua høyeste grenen. Etter å ha mer enn én leder fører furua for å bli bulkete. Skjær leder med beskjæringssakser så det er 8 til 12 inches lang. Skjær de omkringliggende greiner slik at de er 4 til 6 inches lavere enn lederen.

•  Kutt tilbake grener som strekker seg forbi treets naturlige kjegleform. Ikke klipp av mer enn seks inches eller grenen vokser raskt og svekker. Lys årlig beskjæring utvikler tykke og sterke grener.

Tips og advarsler


  • Pass alltid er det en vekst knopp bak cut. Grantrær har en dødsone i sentrum. Hvis en gren skjæres tilbake til den døde sonen, er det ikke i stand til å vokse flere nåler og må fjernes.