Hovudside

Problemene med Rugosa Roses

by Walther

Problemene med Rugosa Roses

Den rugosa rose er en vakker, men spenstig, busk rose. De store blomstene fylle hagen med farge, mens den plissert løvverk legger tekstur til landskapet, selv når busken er ikke i blomst. Den ekstreme kraft av rugosa rose gjør det til et vanlig valg for vanskelige områder, slik som bade hager og varme, tørre klima. Men de duftende blomster trekke insekter, som bladlus, japansk biller og boremaskiner, og vekstforhold kan føre til utvikling av sykdommer, som for eksempel svart flekk og pulveraktig mugg.

Sykdommer


Mens mange rugosa rose sortar er sykdom motstandsdyktig, soppinfeksjoner er fortsatt ganske vanlig. Om lov til å kjøre tøylesløs, kan sopp vansire blader og svekke planter, defoliating de som er mest utsatt. Svarte sirkler omgitt av gule ringer karakter svart flekk, en soppinfeksjon som rammer mange typer roser. Svart flekk er mest vanlig i varme, fuktige områder og på blader som holder seg fuktig i timevis. Blader som ser ut som om de har vært belagt i hvitt pulver kan være infisert med pulveraktig mugg, en annen vanlig soppinfeksjon. Pulveraktig mugg trives i fuktige forhold og trange, overfylte hager, hvor luftsirkulasjon er dårlig.

Soppdreper


Mange soppsporer overvintrer på befengt løvverk. Sesong opprydding går en lang vei mot å hindre spredning av sykdommer; Imidlertid bør en infeksjon vedvarer, kan anvendelsen av et fungicid spray være nødvendig. Behandle de berørte løvverk med en løsning laget av 1 ss. av natron og 1 liter vann for å hindre soppvekst. Tilsett noen dråper oppvaskmiddel til løsningen, hvis ønskelig, så vil det hjelpe væsken pinne til bladene. Spray infiserte roser hver fire dager før soppen ikke lenger er synlig. Påfør løsningen i morgen, så bladene tørker fort; dvelende wetness oppfordrer soppvekst.

Skadedyr


Ingenting er mer urovekkende enn å tilbringe sommeren ser en favorisert rosebusk bukke til insektskader, blad av tygget opp blad. Små som de er, kan skadeinsekter forårsake permanent skade på rugosa roser. Den uanselige aphid kan kolonisere en liten busk i løpet av noen uker, som dekker hvert grønt blad med ørsmå skadedyr som vil bokstavelig talt suger livet ut av anlegget. Metallic, blå-grønn, japansk biller spiser hull i rugosa roser, skeletonizing blader og blomster i prosessen. Borer biller legger sine egg på grenene av rosebusken; deres larver graver seg inn stilkene og leve av de indre væsker av anlegget før de når voksen alder, når de dukker opp og gjenta hele destruktive syklusen. Uavhengig av type inntrenger, hvis venstre ubehandlet, kan insektplager få det berørte busk å dø.

Insect Repellent


Kvitt hagen av en rekke skadeinsekter med en enkel, hjemmelaget hvitløk spray. Plassere 15 fedd fersk hvitløk i bunnen av en blender. Tilsett 1 qt. av vann og puré til glatt. Hell væsken gjennom et kaffefilter for å fjerne eventuelle gjenværende faste stoffer og overføre løsningen til en plastsprayflaske. Bruke spray å belegge noen berørte løvverk, jevnt dekker begge sider av bladene. Påfør hver tredje dag inntil insektene forsvinne.